Smartfone će zameniti nešto mnogo zanimljivije! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Smartfone će zameniti nešto mnogo zanimljivije!

Spremite se za Internet stvari, jer će to uskoro biti dominantna tehnologija među povezanim uređajima svuda u svetu, pa i kod nas!

 Izvor: Promo/Ericsson

Za pet godina nestaće OVIH PET STVARI koje danas koristimo, a kako novo istraživanje tvrdi, stručnjaci očekuju da će pametni telefoni za nekoliko godina prestati da budu važni kao danas, navodi čuveni Ericsson.

Najnovije izdanje Ericsson Mobility Report istraživanja otkriva da će Internet stvari (IoT) preuzeti mobilne telefone kao najveći segment povezanih uređaja do 2018.

U periodu od 2015. do 2021, očekuje se da će broj IoT povezanih uređaja rasti za 23 odsto na godišnjem nivou, a od tog broja mobilni IoT uređaji imaju najveću stopu rasta. Od 28 milijardi uređaja ukupno koji će biti povezani do 2021. godine, 16 milijardi će biti IoT uređaji.

Zapadna Evropa će predvoditi u pogledu novih IoT konekcija - očekuje se da broj IoT uređaja na ovom tržištu poraste za 400 odsto do 2021. godine. Ovaj rast će primarno biti uslovljen regulatornim zahtevima, na primer regulativom za upotrebu pametnih mernih stanica, ali i rastućom potražnjom za povezanim automobilima, kao i e-call direktivu EU koja treba da stupi na snagu 2018. godine.

MONDO MobIT imao je priliku da isproba neka od rešenja koja će se primenjivati sa tehnologijom Interneta stvari, a koje uključuju provođenje informacija kroz čovečije telo, da vidi kako se čipuju ljudi i mnoge druge stvari - POGLEDAJTE i to!

Rima Kureši, potpredsednik i direktor za strateško poslovanje u kompaniji Ericsson, rekao je: „IoT prolazi kroz fazu ubrzanog razvoja, jer se troškovi uređaja smanjuju, a pojavljuju se inovativne aplikacije. Počevši od 2020. godine, komercijalna primena 5G mreža će pružiti dodatne mogućnosti koje su ključne za IoT, kao što su network slicing i mogućnost eksponencijalnog povezivanja više uređaja nego što je to moguće sada“.

Pametnih više nego običnih telefona!

Broj korisnika pametnih telefona se povećava i očekuje se da će prevazići broj korisnika osnovnih modela telefona u trećem kvartalu ove godine. Do 2021. godine, broj korisnika pametnih telefona će se skoro duplirati sa 3.4 milijarde na 6.3 milijarde. Ericsson Mobility Report, takođe otkriva da sad postoji oko 5 milijardi jedinstvenih mobilnih korisnika, što je dokaz fantastičnog razvoja mobilne tehnologije u relativno kratkom vremenskom periodu.

Ova godina će doneti dugo očekivanu prekretnicu u komercijalnim LTE mrežama koje će podržavati najveću brzinu preuzimanja podataka od 1 Gbps. Očekuje se da će se uređaji koji podržavaju 1 Gbps pojaviti u drugoj polovini ove godine, prvo na tržištima Japana, SAD, Južne Koreje i Kine, odakle će se brzo proširiti širom sveta. Mobilni korisnici će uživati u izuzetno brzom pristupu sadržaju zahvaljujući ovoj unapređenoj tehnologiji, koja će omogućiti za dve trećine veću brzinu preuzimanja u poređenju sa sadašnjim najbržim tehnologijama.

Čekamo vaše komentare i stavove ispod i na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi