Google: 4 stvari koje sigurno ne znate! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google: 4 stvari koje sigurno ne znate!

Otkrivamo vam neke od stvari koje o Google kompaniji do sada niste imali priliku da pročitate i čujete.

 Izvor: MONDO portal.
Google Doodle, Google, Dan državnosti Srbije Izvor: MONDO portal.

Google je u Dubrovniku organizovao konferenciju ThinkTravel za novinare iz Evrope, a Srbiju je predstavljao MONDO portal. Tokom konferencije saznali smo mnoge zanimljivosti o kompaniji Google koje su i nas iznenadile. O samoj konferenciji čitaćete ovih dana mnogo više na MobIT stranicama, a sad ćemo vam otkriti malo poznate činjenice o Google kompaniji.

Najstariji Google Maps zapisi

Da li znate da je najstariji Maps zapis iz 1935. godine i da je na njima Moskva? Nismo znali ni mi, ali to su, kako smo otkrili na ThinkTravel Google konferenciji najstariji zapisi Maps Google aplikacije. Prema nekim informacijama na njima je rusko naoružanje tog vremena, koje su Nemci ustupili Google kompaniji.

Pogledajte kako se menjao Maps teren

Google Maps aplikaciju na telefonu ili vebu sigurno koristite, ali da li ste znali da imate mogućnost da vidite kako se teren koji je na mapi menjao - jer, imate tu mogućnost! Ona se zove „Timeline“ i pojavljuje se na Maps i StreetView snimcima koji sadrže nove i starije snimke terena. Klikom na „Timeline“ omogućićete pregled od najstarije do najnovije snimljene verzije snimljenog predela.

Google interni test „pseća nogica“

Svi koji rade na projektovanju i realizaciji novih Google servisa i aplikacija moraju i sami da testiraju ono što naprave. Nudeći im opciju da „sami osete ono što su kreirali“ Google zapravo stavlja vrlo odgovoran zadatak pred svoje zaposlene - da pažljivo troše i svoje i resurse firme i posvete se radu samo na onim servisima i aplikacijama kojima se vredi posvetiti. Test period tokom kojeg se ispituju novoosmišljeni servisi i aplikacije zove se ovako kako piše u podnaslovu (slobodan prevod). Naravno, ovo su interni testovi aplikacija i servisa pre njihove komercijalizacije i njihov sadržaj ne bi trebalo da dospe u javnost nikada.

Google zaposleni danas ređe putuju

Umesto skupih putovanja i zbog očuvanja životne sredine Google zaposleni i Google menadžment sve više koristi posebno napravljenu aplikaciju za video konferencije. Ova aplikacija omogućava razgovor do 100 učesnika odjednom, ali na takav način da se oni ne mešaju jedno drugom u reč ili da pričaju u glas. Kad neki od korisnika poželi nešto da kaže pritiska taster na ekranu i aplikacija mu dodeljuje mesto u liniji čekanja. Kad na njega dođe red njegov lik pojaviće se na ekranu i on može da počne sa izlaganjem. Ove konferencije se često koriste u Google kompaniji, kako bi se smanjili troškovi poslovanja, ali i povećao timski rad i razumevanje među zaposlenima (koji poštuju vreme jedni drugih).

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi