Android prestigao iOS | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Android prestigao iOS

Kada su emotikoni u pitanju, Android je na prvom mestu!

  Izvor: Promo/Sony Mobile
 Unicode 9 emoji
Unicode 9 emoji
Izvor: Promo/Android Police

Već duže vreme Android pokušava da stigne iOS i izjednači se po broju emotikona koje podržava.

U mnogim slučajevima, emotikoni poslati sa iOS uređaja nisu vidljivi na Android uređajima. Čak i oni koji su prikazani, nisu prikazani kako bi trebalo.

Međutim, neke stvari su se promenile. Mnogi emotikoni su dobili boje pa se uklapaju u Unicode standard. Pre samo nekoliko meseci, Hiroši Lokhejmer iz Google kompanije zadužen za Android je izjavio da će duplirati broj podržanih emotikona. To su i ispunili u decembru prošle godine dodavši emotikone iz Unicode 8.0 u Android Marshmallow 6.0.1 verziju.

Pošto Unicode nije zadovoljan trenutnom brojkom emotikona koja iznosi 879, zatražio je još 74 novih karaktera koji bi trebalo da budu dostupni u Unicode 9.0. Između ostalih, biće dostupna slanina i još neki selfi emotikoni. Ovi emotikoni su toliko novi da se neće pojaviti pre juna. Tada se očekuje i zvanična Android N verzija.

Mnogi emotikoni su u Android N verziji promenjeni pa sada više liče na ljude. Ali kako Google tastatura nije ažurirana i ne podržava još uvek Unicode 9.0, novi emotikoni se ne pojavljuju bez obzira na to što ih Android N podržava.

To znači da iako ih korisnici ne mogu koristiti, oni se prikazuju onako kako treba, piše Android Police.

Novi karakteri uskoro stižu na Android telefone. Pored ovoga, Android N takođe podržava i različitu boju kože na određenim emotikonima.

Sve u svemu, ukupno je 953 emotikona koje Android podržava. Po prvi put, iOS je iza Androida kada su emotikoni u pitanju, bez obzira na to što je u pitanju Preview verzija. Nova beta verzija iOS-a će se uskoro pojaviti tako da će sigurno dodati podršku za Unicode 9.0. No, emotikon kruna je trenutno u Android vlasništvu.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi