Uz novu Facebook opciju zaboravićemo na YouTube? | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uz novu Facebook opciju zaboravićemo na YouTube?

Facebook to žarko želi, a sad ima i način da to sprovede u delo: Predstavljamo vam Live video na Fejsu!

 Izvor: Promo/Facebook/MONDO portal

Društvena mreža će za svojih milijardu i po (nešto malo više) korisnika ponuditi prenos videa uživo, što znači da će svako od nas moći da okači video i prenosi sve iz svog života direktno i uživo preko najpopularnije društvene mreže. U Facebooku veruju da ćemo se na ovaj način međusobno još više zbližiti. Na Facebook veb stranici u okviru Groups i Events neki korisnici već sad mogu da vide karticu (tab) Live Video, a ona je aktivna i u aplikacijama za iOS i Android (pogledajte našu galeriju slika za više informacija o izgledu kartice).

Tokom emitovanja (striminga) video sadržaja korisnici koji ga prenose i oni koji ga gledaju moći će međusobno da komuniciraju i putem interaktivnih usluga, koje se zovu Live Reactions, Replay Comments i Live Filters. Slično komentarima i reakcijama u dnu videa će se prikazivati sadržaji koje kroz tri opcije razmene korisnici koji prate video.

Takođe, Facebook je uveo i opciju da direktno tokom emitovanja videa pozovete nove gledaoce tj. prijatelje da vam se priključe koristeći poseban taster za dodavanje prijatelja u „bazu gledalaca“ videa emitovanog uživo.

Facebook je na ovaj način omogućio korisnicima koji kreiraju ili žele da počnu da stvaraju video sadržaj da još lakše i bez potrebe za petljanjem kroz više aplikacija dođu do potencijalno mnogo veće baze gledalaca nego što im to nudi YouTube. Prvo, lakše mogu da se snime, direktno preko mobilnog ili računara, objava je odmah u etru i ostaje na Facebook mreži, a tu je i opcija za promociju i „push“ sadržaja do tačno određenih korisnika.

Uz sve češće korišćenje Facebooka za direktno deljenje videa i Live opcije biće zanimljivo videti kako će se to odraziti na YouTube i da li će doći do smanjenja broja korisnika.

Nova opcija dostupna je nekim korisnicima, dok će je drugi dobiti sa narednim ažuriranjima iOS i Android aplikacije. Za sada nema informacija o tome kada će se Live video i prateće opcije pojaviti i na Windows Phone ili Windows 10 Mobile OS-u.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku, Twitteru i Instagramu.


Introducing New Ways to Create, Share and Discover Live Video on Facebook from Facebook on Vimeo.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi