HERE mape se gase, ali Microsoft ima rešenje! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HERE mape se gase, ali Microsoft ima rešenje!

Windows Mape za telefone i računare do kraja marta biće bolje i sa više opcija.

 Izvor: MONDO portal.

DOPUNA ORIGINALNE VESTI: Trebalo bi da uskoro dobijemo više informacija o HERE mapama i Microsoft stav u vezi sa celom situacijom, pa svratite kasnije ponovo do ove vesti i svih linkovanih u ovom tekstu.

Originalna vest

Vest da se HERE mape i navigacija na Windows 10 Mobile povlače 29. marta i gase do kraja juna uzrujala je mnoge korisnike tog sistema, ali je Microsoft najavio da ne brinu i da će biti mirni i zadovoljni Windows Maps servisom, koji će uskoro dobiti značajno unapređenje.

Microsoft je Windows Maps napravio koristeći HERE resurse i opcije, ali još uvek ne postoje neke od opcija koje nude HERE. Ipak, ono što je važno jeste da je glasovna navigacija na srpskom dostupna već sad (muški glas), navigacija radi i može se koristiti odmah po pokretanju telefona. Recimo, HERE mape nemaju opciju ažuriranja rute tj. nemaju mogućnost promene puta u letu, a Windows Maps to već nude. Microsoft je najavio da će Maps servis uskoro biti unapređen za Windows 10 Mobile Insider korisnike, pa će navigacija biti bolja i sa više opcija.

Unapređenja će biti spremljena u skladu sa "top željama korisnika", kako su rekli, a Microsoft će osim unapređenog "iskustva i izgleda navigacije" pokušati da unapredi kompas, opcije oko strelice za navigaciju (POI tačke pored kojih se prolazi) i uvesti pretragu sadržaja mapa tokom navigacije, bez njenog prekidanja, piše Windows Central.

Naravno, i Windows Maps su besplatne i mogu se koristiti doživotno, a sistem preuzimanja mapa je sličan kao i na HERE aplikacijama. Mape Srbije su detaljne i ažuriraju se automatski ili ručno, u zavisnosti od toga koju opciju korisnik odabere.

Kako izgledaju i rade Windows Maps možete videti u našoj galeriji, a kako je HERE najavio povlačenje sa Windows 10 Mobile vreme je da počnete da ih koristite.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi