Svetska platna mreža postala je otvorena platforma | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svetska platna mreža postala je otvorena platforma

Programeri aplikacija za plaćanje i novčane transakcije imaće otvoren pristup najnaprednijoj svetskoj tehnologiji plaćanja, proizvodima i servisima.

  Izvor: VISA

Visa Inc. pokrenula je platformu Visa Developer, koja najveću svetsku platnu mrežu transformiše u otvorenu platformu, usmerenu ka razvoju oblasti plaćanja i trgovine.

Po prvi put u šest decenija dugoj istoriji kompanije, programeri aplikacija imaće otvoren pristup svetskoj tehnologiji plaćanja, proizvodima i servisima kompanije Visa.

Plati mobilnim i u Srbiji!

Do danas, trgovci koji koriste konvencionalne terminale za kartice sa magnetnom trakom retko su prihvatali plaćanje mobilnim. Sa opcijom Visa PayWave, koju smo nedavno bolje opisati, korisnici mogu da koriste svoje mobilne uređaje za plaćanje na postojećim prodajnim terminalima. Kako bi se to postiglo, koriste se NFC i sigurnosni mehanizmi, kako bi mobilna plaćanja bila sigurna i laka. Sve o plaćanju mobilnim telefonom i u Srbiji SAZNAJTE OVDE!

MONDO MobIT

Nova Visa Developer platforma dizajnirana je kako bi pomogla finansijskim institucijama, trgovcima i IT kompanijama da izađu u susret zahtevima i potrebama klijenata i trgovaca, koji se sve više oslanjaju na integrisane uređaje putem kojih obavljaju kupovinu, uplaćuju sredstva i primaju uplate. Otvorena platforma omogućava pristup nekim od najpopularnijih tehnologija plaćanja kompanija Visa, kao i usluge koje uključuju identifikaciju vlasnika kartice, mogućnost plaćanja person-to-person, bezbedne in-store i onlajn usluge plaćanja poput Visa Checkouta, konverziju valuta i obaveštenja o transakcijama. Visa planira da u toku sledeće godine obezbedi pristup i drugim naprednim servisima plaćanja.

U prethodnih nekoliko meseci vodeće finansijske institucije, tehnološke i start-up kompanije učestvovale su u testiranju beta verzije nove Visa developer platforme i mnogi od njih su već kreirali inovativne prototipe aplikacija koje koriste Visa tehnologiju. Među njima su Capital One, CIBC, Emirates NBD, National Australia Bank (NAB), RBC, TD Bank, Scotiabank, TSYS, U.S. Bank and VenueNext.

Kreiranje Visa Developer platforme rezultat je višegodišnjeg rada Visa timova za globalni razvoj proizvoda i napredne tehnologije. Eksperti kompanije „preveli“ su Visa proizvode i servise za plaćanje u aplikaciju programiranog interfejsa; standardnu tehnologiju koju stručnjaci koriste za kreiranje softvera i aplikacija.

Neke od kompetitivnih prednosti Visa globalne platforme za programere:

- Portal je dostupan na globalnom nivou i na jednostavan način pruža mogućnost pretrage i pristupa širokom spektru Visa proizvoda i usluga

- Otvorena platforma omogućava pristup stotinama Visa API-ja i alatki za razvoj softvera za neke od najpopularnijih proizvoda i rešenja za različite načine plaćanja

- Opcija za testiranje aplikacije omogućava realno, plug and play iskusto, kao i pristup podacima Visa testa i

- Centri za razvoj Visa Developera su posebno dizajnirani kao centri za saradnju i zajedničko kreiranje na ključnim tržištima kao što su San Francisko, Dubai, Singapur, Majami i Sao Paolo, ali i čitav svet, uključujući i naš region.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Visa Developer platforma.
Izvor: Visa.
Visa Developer platforma.
Izvor: Visa.


Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi