Samsung i LG neće omogućiti novu Android funkciju | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samsung i LG neće omogućiti novu Android funkciju

Jedna od novih Android 6.0 Marshmallow funkcija, neće biti dostupna na nedavno predstavljenim telefonima.

  Izvor: Android Developers

Android 6.0 Marshmallow donosi i adoptable storage funkciju koja omogućava korisniku da microSD karticu koristi kao internu memoriju telefona. Kao što već znate, Galaxy S7 i LG G5 podržavaju microSD kartice, ali nažalost, pomenuta nova funkcija neće biti prisutna.

Funkcija zahteva da memorijska kartica prvo bude formatirana pa tek onda enkriptovana, pre nego što počne da se koristi kao interna memorija. Kada se kartica “usvoji”, ne može se vaditi, tj. ne bi trebalo vaditi je iz uređaja.

To je razlog zašto je Samsung odustao od ove funkcije. Veruju da korisnici žele da koriste microSD kartice za razmenu fajlova između uređaja. Pomenuta funkcija to onemogućava jer drugi uređaji ne bi mogli da je učitaju. Postoji i rizik od brisanja fajlova.

Funkcija je namenjena telefonima koji se prodaju na tržištima u razvoju, modelima koji dolaze sa 4 do 8GB interne memorije, rekli su iz kompanije.

Za one u Americi i Evropi koji vole da instaliraju veliki broj aplikacija, pogotovo velike video igre, ovo je loša vest s obzirom na to da će se na ovim tržištima prodavati samo 32GB verzija, prenosi GSM Arena.

Za razliku od ova dva proizvođača, HTC je novu funkciju omogućio u svom One A9 telefonu.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA