Novi softver uništava iPhone telefone | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi softver uništava iPhone telefone

Doduše, samo one sa nezvaničnim komponentama.

  Izvor: Apple

Nije tajna da Apple ne voli nezvanične servise i popravke koje vrše neovlašćena lica. Većina uređaja je i napravljena da ne može tek tako da se otvore i servisiraju. Ali, pošto popravke u zvaničnim servisima mogu da koštaju mnogo, veliki broj korisnika se odlučuje da svoje uređaje servisira kod nezvaničnih servisera.

Problem nastaje kada se u telefon ugrade komponente koje nisu odobrene od strane proizvođača. Najnovija iOS 9 verzija može u potpunosti da upropasti uređaje koji imaju u sebi nezvanične delove.

U ovom trenutku, svi podaci koji se izgube pojavljivanjem Error 53 greške ne mogu se povratiti. Štaviše, korisnici nisu upozoreni da njihovi uređaji mogu da se upropaste najnovijim softverom ukoliko je neki zamenjeni deo nezvaničan.

Čini se da su glavni krivac popravke koje se odnose na home taster, koji sadrži skener otiska prsta. Apple se odlučio na ovakav potez najverovatnije kako bi sprečio razne prevare.

Kako je The Guardian objavio, mnogi korisnici su nosili svoje uređaje na servis, koji su kasnije radili veoma dobro, sve do pojavljivanja novog iOS 9 softvera koji ih je uništio. Pošto kompanija za neke popravke traži čak i do 300 dolara, ne čudi što se mnogi odlučuju za nezvanične servise. Kada softver skenira sistem i pronađe hardver koji nije zvaničan, telefon će biti onesposobljen.

Za sada, kompaniju Apple ovaj problem i ne zanima preterano, piše Phone Arena.

Ako ste do sada servisirali svoje uređaje u nezvaničnim servisima a popravke su imale bilo kakve veze sa Touch ID home tasterom, možda bi bilo pametnije da sačekate sa ažuriranjem.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA