Internet of Things: Veza ljudi, mašina i gradova! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Internet of Things: Veza ljudi, mašina i gradova!

Saznajte više o tome kako 5G i Internet stvari (IoT) osnažuju ljude, revolucionarizuju celu industriju i transformišu Umreženo društvo.

 Izvor: Ericsson.
Diversifying cellular for massive IOT Ericsson.
Izvor: Ericsson.

Kompanija Ericsson je učestvovala na Sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu, gde je predstavila svoja najnovija dostignuća. Ericsson je predstavio Umreženo društvo iz perspektive krajnjeg korisnika, u kome je povezanost početna tačka ka novim načinima za inovacije, saradnju i druženje.

Predstavljene inovacije bave se životom u umreženom svetu budućnosti, a takođe je tu bilo i demonstracija koje pokazuju kako 5G i Internet stvari (IoT) osnažuju ljude, revolucionarizuju celu industriju i transformišu Umreženo društvo. Internet of Things (IoT, Internet stvari) ubrzano postaje veoma važan faktor transformacija, jer spaja fizički i digitalni svet. Najnoviji izveštaj Ericsson Mobility report pokazuje da će do 2021. godine u svetu biti 28 milijardi umreženih uređaja, a više od polovine njih ostvarivaće M2M i IoT konekciju.

Jedna od inovacija koja je predstavljena je Smart Cities Alliance (Alijansa za pametne gradove), mreža na kojoj kompanija Ericsson sarađuje sa kompanijom AT&T i koja za cilj ima da pomaže gradovima da bolje usluže svoje građane. Ona će biti implementirana u nekoliko američkih gradova, a članice ove mreže i lokalni univerziteti sarađivaće na stvaranju okruženja pametnih gradova pod nazivom „gradovi u centru pažnje“.

Ericsson, IoT, Internet of Things Izvor: Ericsson.

Još jedna novina koja potiče iz partnerstva kompanija Ericsson i AT&T je Wi-Fi Landing Page, novo rešenje za Wi-Fi mrežu u vozilima namenjeno najpoznatijim proizvođačima automobila. Ovo rešenje vozačima pruža mogućnost da aktiviraju besplatnu probnu verziju Wi-Fi mrežne tačke, da kupe paket podataka i da upravljaju svojim Wi-Fi nalogom iz sopstvenog vozila, što je značajan napredak za čitavu industriju, posebno imajući u vidu da je nedavno istraživanje stavova potrošača pokazalo da tri od četiri ispitanika smatra da će im usluge umrežavanja automobila biti značajan faktor prilikom donošenja odluke o kupovini narednog automobila.

10 trendova koji će u IT i mobilnoj industriji obeležiti 2016. godinu otkrivamovam OVDE!

MONDO MobIT

Rešenje koje će se naći u komercijalnoj upotrebi od drugog kvartala 2016. godine je Smart Metering as a Service (Usluga pametnih brojila), usluga "outsourceing-a" kompletnog poslovnog procesa koja se oslanja na iskustvo kompanije Ericsson u upravljanju više od 42 miliona pametnih brojila širom sveta. Ovo rešenje provajderima obezbeđuje niže troškove, pojednostavljenje usluge i njen poboljšan kvalitet, dok će potrošači imati koristi od pouzdanijih usluga, tačnije naplate i mogućnosti da kontrolišu potrošnju.

Ericsson, IoT, Internet of Things Izvor: Ericsson.

Nakon što je u septembru najavljen softver koji će ubrzati implementaciju IoT mreže, kompanija Ericsson predstavlja Networks Software 17A for Massive IoT, koji će podržavati milione IoT uređaja u samo jednoj cell lokaciji, što istovremeno osigurava smanjenje troškova modula od 90 odsto, vek trajanja baterije duži od 10 godina i sedmostruko poboljšanje pokrivenosti ćelije.

U današnjem povezanom svetu, podaci su vredno sredstvo za kompanije širom sveta koje im pomaže da bolje razumeju navike i stvarne potrebe potrošača i da poboljšaju svoje proizvode. Polazeći od te činjenice, kompanija Ericsson je predstavila User & IoT Data Analytics rešenje za mobilne operatore, koje će im pomoći da unaprede internu efikasnost u upravljanju podacima pretplatnika i IoT uređaja dok istražuju nove mogućnosti za primenu IoT mreže.

Sve CES 2016 vesti pratite preko CES2016 oznake na MobIT sajtu!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi