Pomerene su granice ljudske mašte! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pomerene su granice ljudske mašte!

To ćemo vam potvrditi i mi, kad vidite naš test prethodnika ovog novog uređaja!

  Izvor: HTC.

HTC predstavlja Vive Pre - drugu generaciju razvojne verzije svog sistema virtuelne realnosti sa potpuno novom VR kamerom i "room-scale" tehnologijom. Novi partneri, koji su predstavljeni na Sajmu CES 2016 omogućavaju širi spektar aplikacija i korisnika u odnosu na prethodnu HTV Vive generaciju.

Uz HTC Vive Pre, HTC ispunjava dato obećanje o stvaranju potpuno impresivnih i prožimajućih iskustava koja menjaju način na koji komuniciramo, zabavljamo se, učimo i obučavamo se. Svaka pojedinačna komponenta novog sistema redizajnirana je iz temelja da pruži veći komfor, bolju ergonomiju i performanse. Sa poboljšanjima koja predstavljaju istinsku prekretnicu u vizuelnom, i u smislu svestranosti, Vive Pre stvara svet bez granica.    

"Kada smo pre deset meseci prvi put predstavili Vive, postavili smo sebi ambiciozan cilj da fundamentalno i zauvek promenimo način ljudske komunikacije i interakcije sa svetom oko sebe", prokomentarisala je Šer Veng, predsednica i direktorka HTC korporacije. "Od tada Vive je osvojio pozitivne kritike i medija, analitičara u industriji, potrošača i stotina partnera i brendova sa kojima smo sarađivali na razvoju inspirativnog i dinamičnog VR sadržaja. Isuviše dugo je obećanje virtuelne realnosti bilo tek nešto više od obećanja. Danas smo na prekretnici novog doba. Vive stvara svet u kome je jedina granica ljudska mašta", nagovestila je Veng.

Uronite u virtuelnu realnost uz novu Vive kacigu

Osvežen dizajn Vive "kacige" - sklopa koji se stavlja na glavu - usavršen je da pruži veći komfor korisniku i poveća mu osećaj uronjenosti u virtuelne svetove koje stvara. Kaciga je sada kompaktnija, lakša i sa poboljšanim dizajnom kaiševa koji omogućava veću stabilnost i ravnotežu korisniku. Unapređen vizuelni sistem sa bolje osvetljenim ekranima i poboljšanom slikom daje veću jasnoću i još dublji osećaj prisutnosti u virtuelnoj stvarnosti. Sa unutrašnje strane jedinice umeće se izmenjiva pena, dok umeci za oblast oko nosa omogućavaju da Vive komotno i bezbedno pristaje svakom korisniku. Vive Pre takođe može lako da se prilagodi različitim oblicima lica, a može i da se koristi sa dioptrijskim naočarima.

Virtuelna realnost - uživo!

Namignuo mi je ogroman kit koji je prošao pored mene, dok sam se borila sa strahom zureći u ambis koji je pretio da me proguta... Novinarka MONDA je "probala" virtuelnu realnost... I to HTC Vive virtuelnu realnost, ne bilo koju! Utiske pročitajte OVDE!

VR kamera spaja stvarno i virtuelno

Vive Pre donosi mogućnost prenošenja elemenata realnog sveta u domen virtuelne realnosti. Novorazvijena kamera, usmerena frontalno, omogućava vam da uradite više u svom virtuelnom svetu i van njega, tako što fizičke elemente realnog prostora preslikava i infiltrira u virtuelni svet. Mogućnost da sednete, pronađete svoje piće i nastavite konverzaciju bez potrebe da skinete Vive Pre sa glave, samo su nagoveštaj svih tih mogućnosti.

Bolja kontrola

U cilju potpunijeg doživljaja virtuelne realnosti Vive kontroleri su pažljivo redizajnirani i dolaze sa poboljšanom ergonomijom, oblijim ivicama, boljim balansom težine, novim tasterima sa teksturom, kao i jastučićima na rukohvatima za ugodniji osećaj u ruci. Novi, dvostepeni oroz-taster omogućava još glađu interakciju sa objektima, dok su u ručice kontrolera ugrađeni unapređeni spletovi senzora. Sistem napajanja kontrolera sada čine ugrađene litijum-polimerske baterije i micro-USB punjač, koji obezbeđuje preko četiri sata rada sa jednim punjenjem. Vive bazne stanice su, takođe, redizajnirane i sada su kompaktnije, tiše i omogućavaju još bolje praćenje senzora.

 HTC, VIVE, VR, HTC VIVE, VIVE VR, Valve, Steam, SteamVR Izvor: HTC

Kompletno rešenje

HTC Vive je prvi VR hardver koji podržava "SteamVR" platformu. Proizvod kompanije Valve, Steam VR praćenje i sistem "Chaperone" optimizovani su za upotrebu sa Steam-om, jednom od najvećih onlajn platformi za PC, Linux i Mac igrice i softver.

Oblikovanje industrije virtuelne realnosti

Od prve najave Vive sistema, kompanije HTC i Valve sarađuju sa hiljadama softverskih inženjera (tzv. developera) i partnera na razvoju VR sadržaja u širokom spektru oblasti primene - od igara i zabave, do zdravstva, automobilske industrije, maloprodaje i obrazovanja. HTC i više od petnaest Vive partnera predstaviće aplikacije za virtuelnu realnost na Sajmu CES 2016, demonstrirajući potencijal sveta bez granica mašte. Proizvođač automobila, kompanija Audi, napravila je virtuelan luksuzni prodajni prostor u kome korisnici mogu da isprobavaju virtuelne modele automobila, među kojima i Audi R8. Francuski proizvođač aviona, Dassault, prikazaće kako ova kompanija razvija budućnost 3D dizajna proizvoda u virtuelnoj realnosti. HTC na Sajmu CES 2016, takođe predstavlja i novi brend za Vive.

Komercijalno lansiranje Vive sistema planirano je za april 2016, dok će HTC i Valve ovu godinu započeti sa dodatnih 7.000 sistema dostupnih programerima širom sveta. Cena Vive i Vive Pre sistema nisu najavljene.

Sve CES 2016 vesti pratite preko CES2016 oznake na MobIT sajtu!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA