Brz, zaštićen od pada i krađe: Eksterni SSD 2 TB! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brz, zaštićen od pada i krađe: Eksterni SSD 2 TB!

Eksterni SSD veličine kartice, sa zaštitom od pada, kapaciteta do 2 TB i težine svega 50 grama!

 Izvor: MONDO portal/YouTube.

Samsung je na CES 2016 sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu predstavio Portable SSD T3, eksterni poluprovodnički disk veličine dlana, koji nudi multiterabajtni (TB) kapacitet za čuvanje podataka. Opremljen Samsungovim zaštićenim Vertical NAND (V-NAND) i SSD TurboWrite tehnologijama, T3 disk omogućava potrošačima, poslovnim korisnicima i IT stručnjacima da brzo i lako sačuvaju i prenesu velike multimedijalne sadržaje.

"Nakon prenosivog SSD T1 2015. godine, uneli smo nekoliko poboljšanja u T3, na osnovu povratnih informacija i potreba naših korisnika", izjavio je Un-Su Kim, viši potpredsednik brend marketinga proizvoda pri Diviziji za memoriju Samsung Electronics-a. "T3 donosi unapređene performanse, kapacitet čuvanja i trajnost koji se zahtevaju od eksternog uređaja za čuvanje podataka, bez kompromisa u stilu ili bezbednosti. Ovo je nov prenosivi eksterni uređaj za čuvanje podataka na koji korisnici mogu da se oslone u svakoj situaciji ili okruženju".

Samsung nudi i novi T3 SSD od 2 TB, zajedno sa širokom spektrom uređaja različitih kapaciteta, uključujući 250 gigabajta (GB), 500 GB i 1 TB. Potrošači se sve više oslanjaju na eksterna rešenja za čuvanje podataka, dok istovremeno traže veće brzine prenosa podataka i veći kapacitet uz upotrebu sa većim brojem uređaja. T3 rešava ove probleme omogućavajući brz prenos sa brzinama rednog čitanja i pisanja koje dostižu čak do 450 MB/s sa USB interfejsom 3.1, što je do četiri puta brže od alternativnih eksternih HDD rešenja.

Dizajnirani specifično za današnji "mobilan” način života, prenosivi SSD T3 je kompaktan, lagan i trajan. Disk je manji od prosečne vizit-karte i težak samo oko 50 grama, što korisnicima omogućava da lako nose velike količine podataka sa sobom, gde god da se nalaze.

Nasuprot eksternim HDD uređajima, SSD uređaji nemaju pokretnih delova te je T3 samim tim već bolje zaštićen od oštećenja ili gubitaka podataka usled udaraca ili padova. Sa novim metalnim kućištem otpornim na udarce i unutrašnjim ramom, T3 može da izdrži silu i do 1500G, a preživeće i pad sa visine do dva metra. Integrisani Thermal Guard sistem za toplotnu zaštitu sprečiće pregrevanje pri ekstremnim temperaturama, a T3 dolazi i sa trogodišnjom ograničenom garancijom.

Kako se odlikuje usvojenom USB 3.1 tipskom vezom, T3 je kompatibilan sa širokim spektrom uređaja koji podržavaju USB, uključujući najnovije pametne telefone i tablete na Android platformi, kao i računare sa operativnim sistemima Windows ili Mac OS. Korisnici mogu da šalju podatke sa T3 uređaja na PC uređaje i obrnuto, da pristupaju sadržajima na T3 preko prenosivih uređaja, kao i da prikažu multimedijalne sadržaje sa diska na uređajima sa velikim ekranima, kao što su televizori. T3 takođe radi sa najnovijom komplementarnom mobilnom aplikacijom Samsung Portable SSAD za Android koja podržava promenu lozinki i provere preostalog slobodnog kapaciteta.

Disk ima jednostavan proces podešavanja pri instalaciji za korisnike, sa jednom lozinkom koju definiše sam korisnik. Opremljen je AES 256-bitnom harverskom enkripcijom za najviši nivo bezbednosti i zaštite na uređajima na Windows, Mac i Android operativnim sistemima. Čak i ako disk dospe u pogrešne ruke, podaci na njemu biće nedostupni.

Cena svih SSD modela biće najavljena naknadno.

Sve CES 2016 vesti pratite preko CES2016 oznake na MobIT sajtu!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Samsung SSD T3 2 TB
Izvor: Samsung.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi