Pametni telefoni nestaće za pet godina?! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pametni telefoni nestaće za pet godina?!

Pametni telefoni, koji su danas deo svakodnevnice za veoma kratko vreme biće zamenjeni novim oblikom uređaja za komunikaciju, pokazuje istraživanje javnog mnjenja.

 Izvor: Guliver/Getty Images/Thinkstock.

Za pet godina nestaće OVIH PET STVARI koje danas koristimo, a kako najnovije istraživanje tvrdi, potrošači očekuju da će pametni telefoni uskoro, preciznije za pet godina, nestati, pokazuje istraživanje koje je sproveo Ericsson, prenose mediji. Era pametnih telefona mogla bi biti okončana za pet godina, a pretpostavka je da će potom dominirati sasvim drugi elektronski uređaji. Ericsson polazi od toga da će pametne telefone zameniti uređaji koji će ljudi nositi na sebi i koji će raspolagati "veštačkom inteligencijom".

Polazi se od toga da će to biti uređaji koji će delimično pomoći da zamene nastavnike, lekare, finansijske savetnike i slično, a neće, kao sada pametni telefoni, koristiti samo za pretragu interneta. "Pametni telefon u ruci nije baš praktičan, primera radi prilikom vožnje, ali i u mnogim drugim situacijama. Zbog toga svaki drugi potrošač smatra da će pametni telefoni za pet godina pripadati prošlosti", rezimirala je Rebeka Cedering Angstrem rezultate istraživanja. Pet godina je kratak period, ali kako ističe, stvari se danas brže menjaju i brže se nego ranije realizuju od ideje do masovne produkcije.

Ericsson ne zna kako će tehnologija izgledati posle pametnih telefona, ali pretpostavlja da će se raditi trodimenzionalnoj primeni. "Potrošači bi, na primer, mogli nove cipele virtuelno da probaju, videti kako im stoje", navela je Cedering-Angstrem. Ona je priznala da mnogi ti trendovi sada deluju futuristički, ali je velika želja potrošača za novim interaktivnim paradigmama.

Ericsson očekuje da će se u skorije vreme pojaviti nove kategorije proizvoda i da će čitava industrija biti transformisana kako bi se prilagodile tom razvoju.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi