Možda zbog ovog kupite sledeći komp - kamera! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Možda zbog ovog kupite sledeći komp - kamera!

Intel RealSense tehnologija menja pravila igre, ali zaista – od 3D modela, do mogućnosti ulaska igrača u igru, prezentaciju ili čet!

 Izvor: Intel.

Intel RealSense kamera koristi tehnologiju dubinskog skeniranja objekata, kako bi PC računar objekte registrovao na način sličan onome kako ih mi opažamo. Koristeći dimenzije možete skenirati 3D objekte, kontrolisali vaš računar pokretima ili napraviti okruženje za video razgovore slično prirodnom okruženju. Video čet sada možete prilagoditi izmenom pozadine, a sadržaj možete razmenjivati sa sagovornikom kao da je pored vas u sobi.

Intel RealSense kamera uzdiže korisnički interfejs na nivo koji smo sretali samo u filmovima naučne fantastike - otkrivajući dubinu objekata i prateći ljudski pokret. Uređaji koji poseduju Intel RealSense kameru imaju tri sočiva: konvencionalnu kameru, infracrvenu kameru i infracrveni laserski projektor. Zajedno, tri sočiva omogućuju procenu dubine, detekcijom infracrvenog svetla koje se odbilo od objekta koji se nalazi ispred njega. Ovi vizuelni podaci, kombinovani sa Intel RealSense softverom za praćenje pokreta, stvaraju interfejs koji pruža osećaj dodira i koji reaguje na pokrete rukom, ramenom i glavom, ali i izrazom lica.

Testiramo #Intel #RealSense kameru na #LenovoZ51. Ova #3D kamera meri dubinu i prati pokrete osobe.

A photo posted by MONDO MobIT (@mondo_mobit) on

Neka prostor iza i oko vas bude baš onakav kakav vi želite da bude

Intel RealSense kamera omogućuje merenje dubine, pa ste u prilici da svoju pozadinu tokom video četa potpuno uklonite ili ga zamenite okruženjem po želji.

Nasmejte se. Namignite. Mahnite. Pomerite ruku. Sada sa svojim računarom možete da komunicirate na isti način na koji to radite sa ljudima, jer on razume pokrete vaše ruke ili glave, pa čak i vaš izraz lica. Intel RealSense kamera omogućuje da sa svojim uređajem saobraćate kao što to radite sa ljudima, prirodnim pokretima. Ova tehnologija prati 22 tačke na ruci i registruje i najmanji pokret.

Bićete u prilici da skenirate objekte iz realnog života i to direktno sa vašeg uređaja. Objekti kao što su umetničko delo, dečja igračka ili čak i vaše lice, mogu biti konvertovani u svoju 3D verziju. U prilici ste da snimate skenove ili da ih i menjate i stvarate nešto novo. Tako ih možete jednostavno digitalno razmeniti ili odštampati koristeći 3D štampač.

Intel RealSense kamera.
Izvor: Dean Evans

Sjajni primeri upotrebe Intel RealSense kamere

Nedavno smo pisali o sajtu i softveru koji prepoznaje broj godina onoga čiju sliku posmatra, a onda smo taj isti softver sreli uživo, na IFA sajmu u Berlinu, ali sa još jednom ulogom. Na Intelovom štandu bio je poduži red za kafu, jer su svi koji su nasmejani pogledali u Intel RealSense kameru, koja hardverski omogućava prepoznavanje lica i sve ono što softver nudi, dobili besplatnu kafu po izboru - espreso, kapućino, late makijato, moku…

Prvo na kafematu, koji je povezan s kompom, odaberete vrstu kafe koju želite. Priđete kompjuteru koji ima Windows 10 operativni sistem sa opcijom prepoznavanja lica, pogledate u Intelovu RealSense kameru i osmehnete se. Iskog sekunda kompjuter šalje signal kafematu da pusti vrelu vodu i mleko i dok se izgovori poruka "Čestitamo na vašoj besplatnoj kafi“, izabrani napitak je spreman.

Ovo je, naravno, samo simpatičan način da se pokaže RealSense tehnologija, i kamera, koja će nuditi mogućnost dubinskog očitavanja (depth sensing) i novog iskustva koje će pomoći ljudima da fotografišu i dele živopisne 3D selfi fotografije, da skeniraju i ubacuju različite objekte ili sebe u svoje omiljene video igre, kao i da lako uklone ili promene pozadinu tokom video razgovora.

Intel, RealSense, Intel RealSense, Intel kamera, Kamera, 3D, 3D kamera Izvor: Intel.

Uređaji sa Intelovom RealSense kamerom i Windows Hello funkcijom omogućavaju pristup računaru tako što prepoznaju lice korisnika i lozinka vam nije potrebna za logovanje na sistem ili otključavanje i korišćenje odabranih aplikacija. To omogućava IntelSecurity True Key tehnologija, koja pruža bezbedan pristup uređajima i sajtovima bez prethodnog pamćenja lozinke za svaki sajt.

Tokom demonstracije ovih funkcija na scenu su izvedene identične bliznakinje, koju su Windows 10 Hello funkcija i RealSense kamera uspeli da razlikuju! Jedna od bliznakinja, čiji je računar korišćen u prezentaciji, uspela je da ga otključa bez problema, dok druga, koja je pokušala da otključa računar na isti način - nije uspela!

Ove kamere trenutno su dostupne tek u nekoliko uređaja, laptopova (lista je ovde), a uskoro je očekujemo na tabletima i drugim mobilnim uređajima. Intel RealSense kamera omogućava korišćenje prednje i zadnje kamere. Prednja radi na manjim rastojanjima, dok poleđinska omogućava skeniranje objekata na razdaljini do pet metara i pravljenje prostorne makete i merenje u realnom vremenu i sa pravim merama.

Intel je u Beogradu demonstrirao i igre, koje omogućavaju skeniranje lica igrača i prebacivanje u igru, kao i igranje igara pokretima ruke ispred kamere.

Za kraj - poslastica: Uđite u igru!

U Berlinu smo imali priliku da isprobamo prototip RealSense kamere, koji je preko mobilnog uređaja bio vezan za pušku. Prethodno je 3D model iste te puške napravljen kamerom tog mobilnog uređaja i ona se nosi tokom igranja. Pravu pušku, ovu narandžastu, nosite u ruci, dok virtuelnu vidite na ekranu uređaja koji je na pušku prikačen. Zahvaljujući poleđinskoj 3D kameri sa infracrvenim senzorima vrši se mapiranje okoline koja se prenosi u virtuelni svet i predstavlja u igri. Sve oko vas možete koristiti kao zaklon da kiše protivničkih metaka, a po prostoriji možete da se krećete uobičajeno, što će biti ispraćeno i na ekranu iznad puške.

Virtuelni prikaz sadrži realne modele (stolove, stolice, kaučeve, fotelje, drugi nameštaj...) koji su na istim pozicijama, kao u okruženju u kojem se igrač nalazi, ali su predstavljeni kao "kutije", odnosno metalni kontejneri, poput onih u scenama arena u Counter Strike-u. Ovo je samo koncept prikaz onoga što RealSense tehnologija (pomognuta drugim senzorima u ovom slučaju) može da napravi, ali ne znamo da li je nakon IFA sajma igra zaživela ili razvijana dalje.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Osmehom do besplatne kafe! Samo tako ;) #Intel #Coffee #Smile #FreeSmile #RealSense #IFA15 #MobITIFA15

A photo posted by MONDO MobIT (@mondo_mobit) on

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi