Vlade ovih zemalja ne vole Facebook | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlade ovih zemalja ne vole Facebook

Određeni Facebook sadržaj je uglavom blokiran u ovim zemljama.

  Izvor: Mondo

Facebook je objavio Globalni izveštaj o zahtevima vlada za prvu polovinu tekuće godine koji otkriva koliko su puta vlade raznih država tražile od kompanije informacije u vezi sa milionima korisnika i koliko puta su tražile da određeni sadržaj bude blokiran.

Izveštaj koji obuhvata 93 zemlje i period od januara do juna ove godine, prikazuje da Sjedinjene Američke Države prednjače, tačnije, imale su 26.579 zahteva u vezi sa korisničkim informacijama od kojih je Facebook prosledio 17.577. Indija i Ujedinjeno Kraljevstvo su na drugom, odnosno trećem mestu sa 6.268 i 4.489 zahteva.

Indija je na prvom mestu kada su u pitanju vlade zemalja koje najviše blokiraju određeni sadržaj koji se pojavljuje na ovoj društvenoj mreži. Ukupno je 15.155 objava (postova) blokirano. Tri puta više od drugog mesta koje drži Turska sa blokiranih 4.496 objava, prenosi Time.

Sve u svemu, kada se novi podaci uporede sa podacima iz prošle godine, može se videti da se procenat zahteva za korisničkim podacima povećao za 18 procenata dok je blokiranje Facebook sadržaja takođe povećano za neverovatnih 112 procenata.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi