Odštampajte sebe 3D štampačem! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odštampajte sebe 3D štampačem!

Da, i to je moguće, i to kod nas, u Beogradu!

  Izvor: MONDO portal

Kroz edukaciju i interaktivne sadržaje na CE&HA sajmu biće prikazan potencijal 3D štampe i njene primena u svakodnevnom životu. Posetioci štanda Voxellab posvećenom 3D štampanju imaće priliku da se uvere kako pred njihovim očima nastaju predmeti koji su do pre samo nekoliko trenutaka skenirani ili iskreirani na računaru i pretočeni u 3D oblik.

Na štandu su prikazane i mogućnosti 3D olovke. Dovoljno je da odaberete boju, stavite je u olovku i onda elegantnim pokretima ruke stvarate najrazličitije oblike koje posle možete uklapati sa proizvodima iz 3D štampača.

Kako se odštampa ljudska figura u 3D

Potrebno je izdvojiti oko pola sata vremena za skeniranje 3D skenerom, koji će napraviti 3D mapu celog tela osobe koja se skenira. Na rotacionom postolju potrebno je biti miran tokom snimanja do 30 minuta, kako bi 3D skener što preciznije napravio mapu tela i preneo je na računar na kojem se nalazi 3D softver za obradu snimljenog materijala. Nakon procesa prebacivanja snimka i njegove obrade sledi proces 3D štampanja i farbanja. Boje su verodostojne onim koje su skenirane, a kompletna 3D figura biće gotova za do sedam dana od momenta skeniranja. Veličine u kojima se 3D figure nude su u rasponu od 10 do 50 centimetara, a cene od 6.000 do 16.000 dinara.

Još detalja o tome kako nastaje 3D štampa možete saznati i pogledati u galeriji.

Probali smo i 3D hranu!

Možda vam je poznato da 3D štampači štampaju delove za mašine, različite oblike koji se koriste kako u industriji, tako i za dekoraciju prostora ili igračke, videli smo i 3D gips za prelome ruke i noge, čuli za devojčicu kojoj je ugrađena 3D lobanja, dok smo o 3D hrani manje pričali, a onda smo je na Show Stoppers događaju u okviru IFA 2015 sajma u Berlinu konačno i probali! Više o tome kakvog je ukusa 3D odštampana hrana i kako se dobija rekli smo vam i ilustrovali OVDE.

Posetioce CE&HA sajma koji dođu na štand posvećen 3D štampi očekuje i vredna nagrada. Tokom svakog od četiri dana manifestacije, jedan od posetilaca će dobiti svoju malu skulpturu izrađenu u 3D tehnologiji.

Posetite Ce&Ha sajam do 4. oktobra u Beogradu!

Jedan od primarnih ciljeva CE&HA sajma je da se posetiocima približe nauka i tehnologija, kao i da se podstakne kreativnost kod mladih. U saradnji sa Sekretarijatom za privredu Grada Beograda, među posetiocima će se naći i veliki broj osnovaca i srednjoškolaca, kao i nastavnika, koji će u prostoru namenjenom edukaciji moći da na interaktivan način steknu nova saznanja. Posetioci Ce&Ha sajma moći će da prođu i kroz CE&HA vremeplov, istoriju uređaja bez kojih ne možemo da zamislimo svakodnevni život.

CE&HA će, osim izložbenog, imati i prodajni karakter, u saradnji sa najvećim distributerima i prodajnim lancima, ali po znatno nižim cenama od onih u prodajnim objektima. Radno vreme CE&HA sajma je svakog dana od 10-19h, a cena ulaznice je 200 dinara.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

3D štampa.
Izvor: TimeLine.

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA