Poznati antivirus prodavaće naše podatke! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poznati antivirus prodavaće naše podatke!

Izmenite novu opciju u podešavanjima i sprečite ga da to uradi!

  Izvor: AVG/screenshot
 AVG Antivirus
AVG Antivirus
Izvor: AVG/screenshot

AVG je ažurirao polisu zaštite privatnosti, i u izmenjenom dokumentu kompanija priznaje da može da „zaradi novac od ponude ne-ličnih podataka.“ Ove „ne-lične“ informacije uključuju brend vašeg uređaja, jezik i aplikacije koje se koriste, kao i još toga.

Kompanija čvrsto stoji iza izjave da ne prodaje ništa u vezi sa identifikacionim informacijama i da su podaci koje prikuplja anonimni i snimljeni bez bilo čega što bi moglo da dovede do korisnika. AVG može da prikuplja podatke koje im korisnik dostavi. Takođe, može da koristi kolačiće kako bi pratio web aktivnosti korisnika, pretrage, aplikacije i ostalo. Kasnije, te podatke može iskoristiti u pravljenju anonimnih profila ili u kreiranju statističkih podataka koje može prodati, navodi Engadget.

Predstavnik kompanije je rekao Wired UK da je AVG ažurirala polisu zaštite privatnosti kako bi bila transparentnija i kako bi informisala ljude da može da zaradi novac od svojih besplatnih proizvoda koristeći njihove informacije.

Izmenjena pravila stupaju na snagu 15. oktobra. Ukoliko nastavite da koristite AVG nakon toga, već ste prihavatili nova pravila. U podešavanjima možete isključiti ovu opciju. Predstavnik kompanije kaže da „korisnici koji ne žele da AVG koristi njihove ne-personalne podatke na ovaj način, mogu isključiti opciju.“

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA