Najskuplje gradilište na svetu: Apple kampus 2.0! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najskuplje gradilište na svetu: Apple kampus 2.0!

Pogledajte snimak novog Apple kampusa za 14.000 ljudi!

 Izvor: Apple.
Apple Kampus 2.0.
Izvor: Duncan Sinfield.

Stigao nam je novi pogled na gradilište spektakularne upravne zgrade kompanije Apple, ovog puta snimljen dronom.

Apple još uvek nije zvanično reagovao na ovaj snimak, a prethodni nezvanično, odnosno oni koje nisu u kompaniji odobrili su nakon reakcije, uglavnom, skidani sa interneta, tako da pogledajte kako će Apple kampus 2.0 izgledati dok još imate priliku!

Fotograf Dankan Sajnefeld je koristeći dron DJI Inspire 1 napravio sjajne kadrove iz vazduha impozantnog gradilišta novog sedišta kompanije Apple vredno pet milijardi dolara. Objekat koji više liči na svemirski brod nego na zgradu, prostiraće se na čak 280.000 kvadratnih metara, a tek kada se sagleda s distance može se uvideti razmera ove mega-strukture.

Arhitekte projekta su samo za kafeteriju i restoran odvojili čak 8.500 kvadrata! Ekipa CNN-a ranije je napravila zanimljiv prilog u kojem je Apple kampus uporedila sa svemirskim brodom u Holivudu, a u jednom momentu pojavljuje se i Stiv Džobs, snimljen 2011. godine u svom poslednjem javnom nastupu. Zgrada koristi zakrivljeno staklo, zidovi se pomeraju, ubačen je poseban centar za prevoz zaposlenih, veliki lobi, u kojem će se održavati Apple događaji, a kompleks je toliko veliki da se u njegovu sredinu može smestiti i čitav NFL stadion!

Objekat na četiri sprata će izgledati kao krofna, a on je toliko velik da će za njega trebati čak sedam kilometara prozora. Koliko je zapravo velik objekat govori i podatak da bi cela zgrada Pentagona mogla da bude smeštena u njegovo unutrašnje dvorište.

Objekat će biti potpuno energetski nezavisan, odnosno, napajaće se obnovljivom energijom za šta je zaduženo čak 70.000 kvadratnih metara solarnih panela na krovu zgrade. Projekat sedišta kompanije Apple potpisuje biro Fosters + Partners. U zgradi će raditi 14.000 ljudi (prvobitno je najavljeno "samo" 12.000), a cilj kompanije je bio da napravi najmoderniji objekat za svoje IT potrebe, u kojem će raditi svi zaposleni, piše Gradnja.

U okruženju kampusa nići će, prema nekim procenama, više od 17.000 stabala drveća i drugih biljaka. Apple kampus "sleteće" u svom punom sjaju u Kupertino već 2016. godine. Cena izgradnje još uvek se nigde ne spominje.

Stiv Džobs je, najavljujući Apple Kampus 2.0 krajem 2011. godine rekao da će ovo biti najbolji radni prostor na celom svetu, u šta ne sumnjamo! Apple Kampus 2.0 biće smešten u Kaliforniji, tačnije u Kupertinu, gde se i sada nalazi centrala Apple kompanije.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Pogledajte gde će Apple uskoro stvarati svoje uređaje.
Izvor: CNN

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi