Samsung: Sad na vrhu, a gde će biti za 5 godina? | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samsung: Sad na vrhu, a gde će biti za 5 godina?

Kompanija Samsung imala je vrlo zanimljiv nastup na najvećem Sajmu potrašačke elektronike u Berlinu, pogledajte!

 Izvor: MONDO portal.

Samsung na IFA 2015 sajmu u Berlinu predstavio nove proizvode, partnerstva i strategiju Interneta stvari koja se temelji na filozofiji otvorenosti, saradnji među industrijama i pristupu u kom je čovek centar svega što se oko njega nalazi i dešava.

Samsung je svestan da mesto na kojem je sada, na vrhu, neće ostati tu samo od sebe, pa je rešio da poveže sve ono što je do sada proizvodio, koristeći Internet of Things tehnologiju, koja se u Samsungovoj izvedbi zove Smart Things. To je nova divizija kompanije, koja ima posebnog direktora i razvojni tim, a nastojaće da poveže mobilne uređaje, poput laptop računara, telefona i tableta sa kućnim aparatima te kompanije, ali i svim ostalim Internet of Things uređajima i proizvođačima.

Predsednik Samsunga za Evropu, J. H. Eom, rekao je vrlo zanimljivu rečenicu odmah na početku svog izlaganja tokom IFA sajma: "Danas smo na vrhu, a gde ćemo biti za pet godina?" i dodao da kompanija već sada razmišlja pet godina unapred kako bi ostala tu gde jeste. "Za Samsung, sajam IFA 2015 je događaj koji je posvećen Internetu stvari. Potpuno smo uvereni da će tehnologije Interneta stvari uneti revoluciju u oblast potrošačke elektronike, a ovaj Sajam nam je prilika da vam pokažemo koliko smo daleko došli u tome u samo jednoj godini. Nijedna druga kompanija u svetu nije bolje pozicionirana da pokrene industrijsku revoluciju koja neće biti toliko pokretana tehnologijama koliko ljudskim očekivanjima. Naša vizija Interneta stvari sažeta je u sloganu In Sync With Life, that’s an IoT for you".

Samsung je robna marka broj jedan kada su u pitanju mnogi uređaji u Evropi:

- 60 odsto smartfona nosi Samsung logo
- 40 odsto TV uređaja u Evropi potpisano je tim imenom
- postoji preko 100.000 Samsung prodavnica u Evropi (dve u Srbiji)
- za godinu dana prodato je preko 300 miliona Samsung uređaja i
- 85 miliona Evropljana koristi Samsung uređaje.

Samsung, Samsung Internet of Things, Samsung IoT, Samsung SmartThings, Samsung Smart Things Izvor: Samsung.

Samsung Smart Things je predstavio novu liniju snažnijih i jednostavnijih uređaja za korišćenje IoT. Aleks Houkinson, osnivač i direktor SmartThings je rekao da ukoliko revolucija Interneta stvari želi uspeti, IoT uređaji mogu biti izuzetno jednostavni za korišćenje i prilagodljivi potrebama korisnika koji im mogu pristupiti u trenucima kada nisu kod kuće. Novi Samsung Smart Things Hub, senzori i ažurirana aplikacija za mobilne telefone, predstavljen je 3. septembra u SAD. Sledeće nedelje, tehnologija će biti predstavljena u Velikoj Britaniji, a u Evropi tokom sledeće, 2016. godine.

Novi Samsung Smar Things Hub ima snažniji procesor koji mu omogućava video nadzor i ima dodatne baterije koje ga napajaju energijom do deset sati, u slučaju nestanka struje. Video nadzor je osmišljen tako da balansira između zaštite privatnosti i unapređenja sigurnosti, omogućavajući korisnicima da svom domu pristupe putem živog video prenosa, u bilo kom trenutku. Video nadzor omogućava snimanje samo u onim trenucima kad se u domu dogodi nešto neočekivano (na primer otvaranje ulaznih vrata). SmartThings je predstavio i novo rešenje Smart Home Monitor koje osigurava objedinjeni pristup i kontrolu u slučaju provale, požara, kvara na instalacijama i ostalim stvarima koje se mogu dogoditi u domu, obaveštavajući korisnika u stvarnom vremenu, posebnim porukama i video zapisima koji dolaze iz više kamera na telefon putem posebne aplikacije.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu. Ne zaboravite da pratite ostale priče sa IFA sajma iz Berlina na MobIT-u i na svim društvenim mrežama putem oznake #MobITIFA15.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi