Robot koji "razbija" sklekove! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Robot koji "razbija" sklekove!

Osim što đuska u ritmu muzike, ovaj robot radi sklekove kao od šale, pogledajte!

 Izvor: MONDO portal.

Robot koji još uvek nema ime bio je jedan od hitova ovogodišnjeg Show Stoppers okupljanja, u okviru IFA 2015 sajma u Berlinu. Show Stoppers na jednom mestu spaja one koji imaju ideje, prototipove svojih ideja ili završene proizvode sa IT stručnjacima, softverašima i novinarima, kako bi jedni druge lakše pronašli, popularizovali i eventualno sklopili poslovne dogovore.

Ove godine na IFA-i je bio najveći Show Stoppers program od kada mi imamo priliku da ga posetimo, a robot, koji će ime dobiti kad ga neko kupi, namenjen je za razvoj mnogo ozbiljnijih stvari, od ovestvari iz naslova. Iako ovde izgleda da služi samo za zabavu - nije tako.

Njegovi udovi napravljeni su tako da samostalno može da ustane kad ga prevrnete na stomak ili na leđa, ume da trči, skače, a kao što vidite i da radi sklekove! Prema rečima njegovog tvorca iz Kine, koji čak nema ni firmu još uvek, robot je namenjen za dalje usavršavanje, ali već sad značajno odudara od ponude na tržištu.

Ono što je posebno kod njega je da ne teži da ima "svoju pamet", nego se njime upravlja preko džojstika ili smartfona, pa je dobar za obavljanje poslova koji su opasni po čoveka. Kao što vidite - zabava mu, takođe nije strana i kako smo saznali u stanju je da uradi desetine hiljada sklekova pre nego što mu "karoserija" popusti.

Cenu robota nam nisu otkrili, jer smo mediji.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu. Ne zaboravite da pratite ostale priče sa IFA sajma iz Berlina na MobIT-u i na svim društvenim mrežama putem oznake #MobITIFA15.

Ubija sklekove, i to na daljinski ;) #Robot #ShowStoppers #XYZRobot #IFA15 #MobITIFA15

A video posted by MONDO MobIT (@mondo_mobit) on

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi