Kačićemo fotke i statuse i iz groba?! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kačićemo fotke i statuse i iz groba?!

LJudi će i u budućnosti umirati fizički, ali njihov virtuelni život biće nastavljen pomoću "duplikata" ili "usvojenih botova", koji će nastaviti kontakte sa drugim licima u ime preminulog vlasnika?!

  Izvor: ETER9/MONDO portal.

Društvena mreža "Eter9" obećava da će nastaviti da šalje poruke i postove u ime korisnika.

"Eter9" objašnjava da će naučiti sve što treba o karakteru vlasnika profila dok on tokom života dijeli fotografije, linkove i komentare, pa će nastaviti to da radi i nakon smrti te osobe.

Stranica koristi oblik "vještačke inteligencije" da bi stvorila virtuelna lica koja mogu da ostvaruju kontakte sa drugim korisnicima. Svaki korisnik imaće "digitalni duplikat" koji će se razvijati na osnovu korisnikovih postova.

Stranica je, za sada, još uvek u fazi formiranja, odnosno u "beti", a prijavilo se već oko 5.000 ljudi, mada su neki od njih ovaj koncept ocenili kao "jeziv". "Eter9" učiniće korisnika večnim i dati mu stalnu mogućnost korišćenja mreže 24 sata na dan pomoću "duplikata", koji je aktivan i kada korisnik nije prisutan, pa će umesto njega objavljivati razne sadržaje i komentarisati!

Stručnjaci koji rade na ovom projektu tvrde da će postojati virtuelni učesnici, koje će ljudski korisnici moći da "usvoje". Naziv "Eter9" nastao je od prva četiri slova riječi "eternity" (večnost) i izraza "Oblak br. 9" koji znači #osećaj zadovoljstva". Autor stranice je Enrike Žorge, portugalski stručnjak za softver.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA