Prva 4G reklama uživo u Srbiji snimana i DRONOM! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prva 4G reklama uživo u Srbiji snimana i DRONOM!

Prva domaća reklama emitovana uživo u TV programu i prenošena preko 4G mts mreže snimana je na veoma zanimljiv način. Pogledajte kako!

 Izvor: MONDO portal.

Verovatno ste bili u prilici da vidite neku od mnogobrojnih reklama koje mts snima uživo širom Srbije i prenosi ih putem 4G mreže na najgledanije domaće televizije. Ako ste to nekim slučajem preskočili, evo prave prilike da vas upoznamo s tim!

Prva reklama snimljena je u Beogradu, na Dunavu, a emitovana je na četiri televizije uživo, nakon čega je ekipa krenula dalje po Srbiji i emitovala reklame iz Niša, Kraljeva, Novog Pazara, Kragujevca, sa Kopaonika i iz drugih gradova širom zemlje, gde postoji 4G mts signal (pročitajte i test brzine mts 4G mreže).

Ekipa se vratila u Beograd, odakle će se i danas uključiti uživo u program RTS, Prva TV, B92 i Pink u različitim terminima, i to sa nekoliko lokacija iz glavnog grada: ujutru je emitovana reklama sa 25. maja, potom će se snimati na Trgu Republike, a uveče će reklama biti prikazana sa Gardoša.

Mreža koja je sve ovo omogućila - mts 4G

Za realizaciju ove reklame korišćena je LTE (Long Term Evolution) tehnologija, poznatija kao 4G mreža, koja je već neko vreme dostupna korisnicima mts mreže i omogućava najbolje iskustvo u korišćenju mobilnog Interneta.

Uz četvrtu generaciju mobilne telefonije (4G) mts svojim korisnicima omogućava novu dimenziju u korišćenju usluga:

- Prenosa velikih količina podataka sa znatno većim brzinama i minimalnim kašnjenjem - maksimalne brzine preuzimanja sadržaja do čak 105 Mb/s i maksimalne brzine postavljanja sadržaja do 30 Mb/s,

- Korišćenje više aplikacija preko smart uređaja,

- Gledanje odabranih sadržaja u visokoj definiciji (HD i 4K), uključujući i digitalni TV program,

- Bolji kvalitet video servisa (live striming, online igrice itd.),

- Bolju pokrivenost signalom – trenutno Beograd, Novi Sad, Niš, Šabac, Kagujevac, Aranđelovac, Novi Pazar, Pančevo i Kopaonik, a do kraja godine 4G signalom će biti pokriveni i drugi gradovi širom Srbije.

Ovaj nesvakidašnji poduhvat, osim što je kreativan, tehnološki i medijski neviđen na ovim prostorima, promoviše lepotu i različitost Srbije, njenu prirodu i ljude. Iako se reklame snimaju uobičajenom TV opremom, prenose isključivo putem mts 4G signala bez izmene slike i zvuka, najzanimljivije je to što u realizaciji reklame učestvuje i letelica - DRON!

Kako su snimljeni najzanimljiviji kadrovi reklame

Minijaturna letelica sa četiri elise dovoljno je snažna da izdrži snimanje do nekoliko desetina minuta i na sebi nosi „action“ kameru, koja je bežičnim putem povezana se ostatkom tehnike i koristi se u kadrovima u kojima se nadleću snimani objekti. Dronom se upravlja preko posebne konzole sa upravljačkim tasterima, koja je „montirana“ na iPad tablet u kojem se nalazi aplikacija, koja omogućava kontrolisanje drona, upravljanje kamerom i kadriranje.

Dron je, kao što možete videti u videu dole, izuzetno moćna „alatka“ u modernoj video produkciji i omogućava da se naprave kadrovi koje je do sada bilo teško realizovati, što zbog glomazne i tehički nesavršene opreme, što zbog nepristupačnosti terena. Korišćenjem drona omogućeno je lako i brzo snimanje panoramskih i kadrova iz vazduha, koji na najbolji način prikazuju ne samo lepote naše zemlje, nego i kvalitet snimka koji dronom može da se napravi, kao i mogućnosti 4G mts mreže.

Ovo je samo deo onoga što vas očekuje u „making of“ prilogu koji ćemo emitovati za nekoliko dana, početkom septembra, kada se završi emitovanje reklama iz svih gradova Srbije. Podsećamo vas da se svakodnevno emitovanje reklama uživo preko 4G mreže završava 2. septembra i da mts planira da prikaže ukupno 160 reklama iz Beograda, Niša, sa Kopaonika, iz Novog Pazara, Kragujevca, Aranđelovca, Novog Sada, Pančeva i Šapca.

Čekamo vaše komentare ispod vesti, a više slika i materijala pre i sa snimanja pogledajte na našem Facebooku, Twitteru i Instagramu!

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi