TESTIRALI SMO DE'LONGHI RIVELIA: Savršeno pripremljena kafa - iznova i iznova | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TESTIRALI SMO DE'LONGHI RIVELIA: Savršeno pripremljena kafa - iznova i iznova

Autor Ilija Baošić

U nastavku saznajte kako se De'Longhi Rivelia aparat za kafu pokazao na našem testu.

 De'Longhi Rivelia Izvor: Mondo / Stefan Stojanović

U današnjem ubrzanom svetu, trudimo se da iskoristimo svaki slobodan trenutak da napunimo svoje baterije. Svako ima svoje rituale, ali za mnoge od nas je opuštanje uz šoljicu kafe postalo neizostavan deo života. Njen kvalitet je nešto što nam može popraviti ili pokvariti dan, pa po tome kakva nam se kafa servira biramo svoje omiljene kafiće.

Zapravo, redovne smo mušterije samo tamo gde nam konzistentno prave svežu i ukusnu kafu, prijatne arome i teksture, što uprkos upotrebi glomaznih i komplikovanih aparata nije u svakom kafiću zagarantovano.

Baš zato smo bili skeptični da je to autentično iskustvo moguće preneti u udobnost svoga doma, ali i verovali da bi, čak i da jeste, iziskivalo daleko više napora nego što smo bili voljni da uložimo.

A onda se na našem testu pojavio De'Longhi Rivelia - automatski espreso aparat sa mlinom, čija se kombinacija elegantnog dizajna i naprednih tehnologija odlično uklapa u svaku kuhinju, ali i obećava da će svaki zaljubljenik u kafu moći da pripremi savršenu šoljicu bez previše truda.

Nema potrebe da okolišamo, dešavalo se da nas neki uređaj na testu pozitivno iznenadi, da prevaziđe naša očekivanja, ali malo koji je to uspeo na način na koji to uradio De'Longhi Rivelia. Zato, hajde da odmah pređemo na stvar - nestrpljivi smo da vam prenesemo naše utiske nakon vremena provedenog sa njim.

Iznenađujuće kompaktan dizajn

 De'Longhi Rivelia dizajn Izvor: Mondo / Stefan Stojanović

Da pred nama nije samo još jedan aparat za kafu nam je bilo jasno već tokom samog otpakivanja. Nakon što smo uređaj izvadili iz kutije i postavili na sto, ostali smo pomalo zbunjeni. Sa svojih 38,5 x 24,5 x 43 cm, De'Longhi Rivelia nema mali otisak i svakako je neophodno za njega odrediti posebno mesto na kuhinjskoj ploči. Međutim, u poređenju sa drugim automatskim espreso aparatima koji imaju mlin, njegove dimenzije su iznenađujuće kompaktne, a dizajn i materijali od kojih je izrađen odišu elegancijom i kvalitetom.

Sklopiti ovu vrstu uređaja nekada ume da bude prava nauka, pogotovo ukoliko se ne konsultuje uputstvo, ali nama ono zaista nije trebalo. Nakon što smo ga uključili u struju, aparat nas je sam sproveo kroz inicijalno podešavanje.

Ovaj proces je trajao kratko, a sve je bilo prikazano tekstom i odgovarajućim animacijama na 3,5-inčnom ekranu u boji koji se nalazi na vrhu uređaja, a koji je osetljiv na dodir. Pored ekrana se nalaze i četiri tastera osetljiva na dodir.

 Rivelia inicijalno podešavanje Izvor: Smartlife

Pre svega, bilo je potrebno da odaberemo jezik (srpski nije bio jedan od ponuđenih, ali jeste hrvatski) i vreme. Nakon toga smo postavili posude za vodu, mleko i kafu celog zrna, a aparat nas je zatim obavestio da će započeti proces ispiranja i zagrevanja.

Ono što nismo želeli da preskočimo jeste podešavanje tvrdoće vode. Ovo je ne samo bitno za pravilan i dugovečan rad aparata, već i za sam ukus kafe. U kutiji smo pronašli trakice za testiranje pH vrednosti, koja se izražava u crvenim kvadratićima, a nakon samo 60 sekundi smo dobili i uneli traženi rezultat.

 Profili DeLonghi Rivelia Izvor: Smartlife

Poslednji korak bio je da odaberemo broj ljudi koji će koristiti aparat (maksimalno 4), a zatim da kreiramo profile, odnosno da im pored imena dodelimo i odgovarajuće ikonice i boje. Ikonica profila je uvek prikazana na početnoj strani ekrana, ali detalj koji nam se posebno svideo jeste da je jedan od dostupnih tastera, tačnije taster profila, sijao u boji koju smo odabrali za odgovarajući profil.

Pametan odabir kafe za svakog ukućanina

 Ponuđene kafe Rivelia Izvor: Stefan Stojanović

Nakon inicijalnog podešavanja, dočekao nas je početni ekran koji nam je na raspolaganje stavio 16 različitih vrsta kafa prikazanih odgovarajućom grafikom, kao i dve dodatne opcije u vidu mleka i vruće vode. Izbor je zaista obiman, te smo sigurni da će svako moći da pronađe ono što želi - mi jesmo.

Sve što je zatim bilo potrebno da uradimo jeste da odaberemo željenu kafu. De'Longhi Rivelia je automatski samleo zrna (moguća je upotreba već samlevene kafe), a napitak je za kratko vreme počeo da ispunjava našu šoljicu koju smo prethodno postavili. Već na prvi gutljaj, ukus je bio odličan.

 Pravljenje kafe Rivelia Izvor: Stefan Stojanović

Ono što nismo odmah shvatili jeste da je ovo bio trenutak kada je sam početak podešavanja uređaja došao do izražaja. Ne samo da je aparat zapamtio da je naš profil taj koji je "naručio" kafu, već je zapamtio koja je to kafa, kao i na koji način i u koje vreme je pripremljena. Zaista nas je impresioniralo to što De'Longhi Rivelia znao da ujutru pijemo dupli espreso, a oko ručka kafe late (prebacivanje omiljenih kafa na sam početak je nešto što aparat radi za sve profile posebno).

Savršena kafa po svačijem ukusu

 Šoljica kafe Izvor: Mondo / Stefan Stojanović

Ono čime nas je De'Longhi Rivelia potpuno "kupio" je njegova sposobnost da kafu pripremi baš po našoj želji. Ispod svake ponuđene kafe se nalazi meni u kojem smo mogli da odaberemo količinu svakog sastojka i veličinu naše šoljice, a na posudi za mleko i kakvu penu želimo. Aparat bi naše podešavanje zapamtio, a to je značilo da kada smo jednom pronašli kombinaciju koja nam odgovara, više nismo morali da brinemo da li ćemo je ponovo dobiti. Savršeno pripremljena kafa, iznova i iznova.

 LatteCreama Hot Rivelia Izvor: Mondo / Stefan Stojanović

Verovali ili ne, podešavanje sastojaka po želji je samo jedan od tri stuba idealne šoljice kafe. Drugi je Bean Adapt tehnologija, a treći Bean Switch sistem.

 Mlin za kafu Rivelia Izvor: Mondo / Stefan Stojanović

Zahvaljujući Bean Adapt tehnologiji, De'Longhi Rivelia je uspevao da iz zrna kafe koja smo ubacili u posudu mlina izvuče maksimum, odnosno da način mlevenja i temperaturu prilagodi vrsti zrna kako bi proces ekstrakcije i ukus bio baš po našoj meri.

 Priprema kafe Izvor: Mondo / Stefan Stojanović

S druge strane, ukoliko smo želeli da pijemo kafu od različite vrste zrna, na raspolaganju nam je bio Bean Switch sistem. Ono što vam nismo rekli jeste da smo u kutiji pronašli dve posude za mlin, čiji poklopci su različitih boja kako bismo mogli da razlikujemo vrstu zrna koju smo u njih ubacili. Kada smo želeli da promenimo zrno, sve što je bilo potrebno da uradimo jeste da odvrnemo jednu posudu i zamenimo je drugom. Kako ne bi došlo do mešanja, aparat bi nas zatim pitao da li želimo da kafu koja je već u sistemu odbacimo ili da napravimo još jednu šoljicu pre nego što pređemo na novu vrstu zrna. Zaista impresivno.

De'Longhi Rivelia utisci

 DeLonghi Rivelia utisci Izvor: Mondo / Stefan Stojanović

Nakon vremena provedenog sa De'Longhi Rivelia aparatom, možemo samo reći da smo oduševljeni. Zahvaljujuću elegantnom i kompaktnom dizajnu, smatramo da je ovaj uređaj idealan dodatak svakoj kuhinji, a zahvaljujući naprednim funkcijama i intuitivnom interfejsu, napraviti savršenu šoljicu kafe nikada nije bilo lakše.

Uz našu toplu preporuku o kupovini, ne propustite da pogledate i video prilog koji smo za vas pripremili:

De'Longhi Rivelia recenzija
Izvor: MONDO

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 2

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Snooker

Pozivam Vas da dođete u Sremsku Mitrovicu u malu pržionicu kafe CRVENI PETAO i popijete savršeni espreso. Pozzz

Ninja

To je prosto nemoguće onakvu vodu u kafiću to ja mislim niko živi ne može da napravi. Nikad nisam razumeo ljude koji naruče kafu bilo gde