„U Ultra je najbolji telefon sad dostupan!“ | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

„U Ultra je najbolji telefon sad dostupan!“

U kompaniji HTC su oduševljeni novom U (ju) serijom, i to ne kriju. Novi telefoni su predstavljeni i u Srbiji i evo zašto neki misle da su najbolji na tržištu.

  Izvor: MONDO portal

HTC je filozofija. I to jaka. Da biste bili njihov „fan“ morate razumeti njihovu filozofiju. Morate, poput njih, verovati u tu filozofiju. Tek onda sve postaje jasno. A filozofirali mi ili ne, HTC U Ultra i HTC U Play su deo nove vodeće HTC serije (flagship) telefona, koji će od marta biti dostupni i u Srbiji.

Telefoni su 10 dana nakon svetske premijere prikazani i u Srbiji, a mi smo ih među prvima slikali i snimili. Marko Savković, regionalni menadžer HTC kompanije rekao je: „Poslušali smo korisnike, poslušali smo vas, novinare, obratili pažnju na to šta vam smeta i na osnovu toga kreirali novu seriju telefona koja je najbolja trenutno dostupna ponuda na tržištu smartfona. Tražili ste najbolje i to smo i predstavili".

Ovako je bilo na premijeri HTC U Ultra i U Play

Šta nismo videli na U Play premijeri - OCEAN!

Savković napominje da je HTC omogućio da U serija ima najbolju kameru, nov dizajn, da joj je microSD memorija (do 2 TB) postavi kao sistemska, ali i da telefon ima neprevaziđen zvuk i novog digitalnog asistenta, koji će postepeno naučiti korisnikove namere i olakšati ih.

Pogledajte HTC U Ultra i HTC U Play uživo:

Na nekoliko puta postavljeno pitanje zašto HTC nije iskoristio neke od najnovijih komponenti, kakav je Snapdragon 835 čipset, Savković je rekao: „Jednostavno, zato što taj čipset još uvek nije dostupan na tržištu, a HTC U Ultra je smartfon koji je nastao na bazi Snapdragon 821 čipseta, koji je još uvek najbolji sad dostupan čipset. U budućnosti će to verovatno biti Snapdrago 835 i mi ćemo ga imati u svojim uređajima, ali sad trenutno najjači se već nalazi u našim telefonima“. Prema njegovim rečima još uvek nećemo videti novi model HTC ili konkurentskog telefona sa Snapdragon 835 čipsetom, zato što on još uvek nije spreman za tržište, samo je najavljen.

HTC ima telefon i za skromne korisnike (FOTO)

Telefoni su imali nezavršen softver, zbog čega ne možemo da iznesemo više detalja o novim opcijama, sistemu, brzini na prvi pogled i slično, pa ćemo to ostaviti za test period, koji se očekuje u drugoj polovini februara.

MONDO MobIT

Što se kamere tiče HTC već ima jednu od najboljih - HTC 10 je top 3 što se kvaliteta kamere tiče. Takođe, Google Pixel kamera je na vrhu skale najboljih kamera na smartfonu, a i nju je pravio HTC. Što se kamere na novim telefonima tiče, Savković je istakao da je kamera bolja nego na dosadašnjim HTC telefonima.

Zvuk na HTC U Ultra je i dalje stereo, jedan zvučnik je sa donje, drugi s gornje strane, a za sve koji žele svoje audio uređaje da priključe na HTC U modele moći će to preko USB Type-C adaptera, a uz telefone će se isporučivati slušalice odličnog kvaliteta sa USB Type-C interfejsom, a Savković je diguran da korisnicima druge neće biti potrebne.

Ovo je #HTC #UUltra uzivo. Vise na @mondoportal #HTCUUltra #Beograd #Srbija #Premijera #Video

A video posted by MONDO MobIT (@mondo_mobit) on

HTC U Ultra uživo

Izuzetno lep i sjajno dizajniran telefon. Kad kažemo sjajno mislimo sjajno u svakom smislu! To znači da će otisci prstiju kvariti izgled telefona, ali ćete na to morati da se naviknete. Telefon je velik, čvrst, lako se drži i ne klizi iz ruke. Ekran je odličan, pomoćni ekran je „kućica“ Companion pomoćnika i služi za integraciju podsetnika i drugih pomoćnih opcija, a interfejs je pročišćen i Android deluje živahno i "tečno". Nema ponavljanja aplikacija, HTC se odlučio da Android bude što bliži „stock“ verziji, a na raspolaganju vam je i opcija postavljanja microSD kartice za sistemsku memoriju (ali mora biti odabrana kvalitetna i brza kartica).

HTC U Ultra dostupan je u četiri metalik boje - beloj, roze, crnoj i plavoj i kako nam u HTC kompaniji rekoše, napravljen je od pet slojeva stakla otpornog na habanje. Skener otiska prsta je u „Home“ tasteru, tasteri sa strane su lepo uklopljeni u ostatak kućišta, a „On/Off“ dugme se lako pritiska, jer je reljefasto.

Dok držite u ruci HTC U Ultra osećate da je telefon kvalitetan, moćan, a njegova veličina odaje da nije za „nežne“ korisnike. Ultra je namenjen korisnicima koji su uvek na putu, obavljaju stvari na više mobilnih uređaja i vole gedžete prefinjenog izgleda. Telefon je projektovan tako da zadovolji i najjače biznis potrebe, ali i da maksimalno zabavi svoje vlasnike.

HTC U Ultra specifikacije i detalje otkrili smo vam na linku!

Ovo je #HTC #UPlay uzivo! #HTCUPlay je #sexy i stilizovan #telefon odlicnog kvaliteta!

A video posted by MONDO MobIT (@mondo_mobit) on

HTC U Play

Manji „dodatak“ U seriji, U Play, namenjen je široj publici i izrađen je na isti način, ali ima prilagođene funkcije nižem tržišnom segmentu i povoljniju cenu. Cena oba uređaja biće formirana do marta, kad se očekuje početak prodaje U serije kod nas, a telefoni će biti dostupni kod svih operatora i u slobodnoj prodaji.

HTC U Play je taman za svaku šaku, a fino obrađeno staklo na poleđini i metalan ram omogućavaju čvrsto držanje i lako korišćenje telefona. HTC U Play možda ima manje dimenzije, ekran i slabiji hardver nego U Ultra, ali ostavlja isti „WOW“ utisak dok ga držite u rukama.

HTC U Play specifikacije i detalje otkrili smo vam na linku!

Pitali smo HTC, jer znamo da vas zanima!

MONDO MobIT: Kako ćete opravdati visoke cene HTC U modela, a u njima nema najnovijih komponenti, konkretno Snapdragon 835? Takođe, čuli smo da je Samsung „pokupio“ sve zalihe tih čipseta za svoj Galaxy S8, kako to komentarišete?

Marko Savković, HTC Srbija: „Ne možemo da predviđamo šta će biti, ako se desi da bilo koji čipset bude „bukiran“ za samo jednog proizvođača telefona i to mi, iskreno deluje potpuno nerealno. Što se Snapdragona 835 tiče u kontekstu izostanka sa HTC U serije, osvrnuli bismo se na Google Pixel uređaj. To je trenutno jedan od najboljih telefona i tako će biti i za dva meseca ili pet i sumnjamo da će uskoro dobiti naslednika, a radi na Snapdragon 821 čipsetu. Naravno da je bolje imati noviji čipset i Snapdragon 835 neosporivo ima svoje sjajne prednosti, ali on na današnji dan ne postoji! Najavljen je na CES-u i ne možemo na današnji dan da „izbacimo“ telefon zasnovan na ovom čipsetu. Umesto da čekamo jun i najavimo telefon sa 835 čipsetom mi smo odlučili da uzmemo sad najbolji dostupan čipset, a to je Snapdragon 821, i „izbacimo“ telefon odmah“.

MONDO MobIT: Razrešimo dilemu, je li ovo „flagship“ HTC?

Marko Savković, HTC Srbija: „Jeste, ovo je nova serija, novi „flagship“ uređaj. Nastavlja tamo gde je HTC 10 ostao i ima bolju kameru, bolji čipset, bolji ekran, novi dizajn, brži je na 3G i 4G mreži i popunjava prazninu na tržištu telefona velikih ekrana“.

MONDO MobIT: Kako reagujete na priče da HTC U Ultra liči na LG V20 s prednje strane, posebno zbog dodatnog ekrana?

Marko Savković, HTC Srbija: „To su dva potpuno različita telefona s različitim konceptom drugog ekrana. HTC dodatni ekran, osim za obaveštenja, koristi i za Companion digitalnog pomoćnika. Što se izgleda tiče, ne bih rekao da je kopija, naravno. I još jedna razlika - LG V20 neće se prodavati u ovom regionu (i u Evropi), a HTC U Ultra hoće“.

MONDO MobIT: Da li ćemo uskoro videti HTC 10 naslednika?

Marko Savković, HTC Srbija: „Za sada mogu da kažem da radimo na nekoliko modela, koji će biti najavljeni uskoro, a svi koji čekaju naslednika HTC 10 neće biti razočarani“. 

Dok smo slušali kratak uvod o telefonima, pre nego što smo dobili priliku da ih i sami isprobamo "na prvi pogled", verovali smo u to što je Marko Savković pričao i za trenutak zaista posmatrali HTC U seriju kao nešto novo, posebno i drugačije.

Nadamo se da ćemo taj utisak imati i kad kopletiramo testove uređaja, tamo u martu, a prvi utisak svakako obećava...

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

HTC U Ultra
Izvor: HTC.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA