Najbolja aplikacija za razgovor preko interneta | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolja aplikacija za razgovor preko interneta

Skype nudi najbolji kvalitet razgovora, prema ovom istraživanju, ali i troši najviše internet saobraćaja.

  Izvor: Mondo
 Skype, Logo, Skype Logo Izvor: Skype/MONDO portal.

Svako od nas ima neku aplikaciju namenjenu za razgovor, a da to nije klasična telefonska funkcija. Aplikacije poput Vibera, Skypea, WhatsAppa veoma dobro dođu kad, recimo želimo da pričamo sa nekim iz inostranstva ili nakon što potrošimo besplatne minute iz paketa. Zbog popularnosti ovakvog vida komunikacije testirane su aplikacije da bi se videlo koja troši najviše interneta.

Testiranje je obavljeno na dva Samsung Galaxy S5 modela koja imaju Android 5.0 sistem na sebi i jednake verzije aplikacija koje su testirane. Razgovori su obavljeni putem 4G mreže. Pozivi su trajali dva puta po pet minuta. Zatim je sabrana potrošnja zabeležena na oba uređaja i podeljena sa 20 kako bi dobili tačnu prosečnu potrošnju po minutu (dva uređaja daju ukupno 20 minuta razgovora). Dobijeni su sledeći rezultati:

- Skype: 0,89 MB/min

- WhatsApp: 0,79 MB/min

- Hangouts: 0,63 MB/min

- Viber: 0,55 MB/min

- Line: 0,41 MB/min i

- FacebookMessenger: 0,38 MB/min.

Skype je najveći potrošač na testu, ali ga odlikuje i najkvalitetniji razgovor. Verujemo da kompanija s najviše godina iskustva u internet pozivanju opravdano troši veću količinu podataka.

WhatsApp se nalazi na drugom mestu, dok je Hangouts treći - od njega smo očekivali malo nižu potrošnju znajući koliko kompresuje sve ostale stvari.

Viber i Line troše malo, ali definitivni pobednik je Facebook Messenger. Ni sa Messengerom nije zabeležen problem u pozivanju inostranstva.

Ako vam na kraju meseca ponestane minuta, nemojte zaboraviti ovu opciju, piše Digital. Pronađite negde Wi-fi i pričajte slobodno. Čak su i brzine od 4 Mb/s skoro 30 puta brže od minimalne brzine potrebne za razgovore putem Skypea.

Šta vi kažete?

Koja je najbolja aplikacija za razgovor preko interneta

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi