Čudo od sata! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čudo od sata!

Verujte nam, lično smo ga probali i preporučujemo vam ga. Ne pokazuje samo tačno vreme već mnogo, mnogo više.

  Izvor: Garmin

Probali smo Garmin Vivoactive i oduševili se! Osim tačnog vremena, pokazuje koliko koraka ste prešli tokom šetnje, koliko kilometara ste pretrčali na treningu, koliko kalorija ste potrošili...

Ali, krenimo redom.

Dizajn: Crne je boje (može biti i beo), dovoljno mali (svega osam milimetara debljine) da ne bude upadljiv, a dovoljno veliki da se sa njegovog ekrana sve lako čita (displej je u boji, čitljiv i na direktnom suncu). Lagan je i uopšte ga ne osećate na ruci, tako da vas neće ometati tokom treninga, ali ne smeta ni ako ga nosite u nekoj drugoj prilici. Ne zauzima mnogo mesta na ručnom zglobu, tako da se uz ovaj sat mogu nositi i znojnice, ako ih koristite.

Ali, i ne mora da bude na ruci. Ako ste ga sinhronizovali sa vašim telefonom (što vam preporučujemo da uradite putem specijalne Garmin aplikacije), onda je dovoljno samo da ga uključite i nosite u tašni, na primer, a da kasnije sve podatke pročitate na telefonu.

Mi smo tako uradili kada smo išli u šopnig. Rezultat? Za sat vremena hodanja tržnim centrom, lagano iz prodavnice u prodavnicu, sa pauzama da se nešto tu i tamo proba, i stajanja na kasi da se odabrano plati, prešli smo skoro šest kilometara i potrošili 246 kalorija.

Koliko se potroši malo bržim hodom, testirali smo prilikom odlaska na posao. Udaljenost od 3,5 kilometara prešli smo za 20 minuta i tom prilikom potrošili 140 kalorija. Ovo je takođe važno ­ crni Garmin Vivoactive se odlično uklopio uz crnu suknju do kolena, belu košulju i klasične salonke. Poslovnom izgledu je dao malo opušteniju notu, ali nije izgledao suvišno, upadljivo ili neprimereno. Uostalom, sada je baš moderno da žene nose muške satove, mada ovaj čak i nije glomazan i grub.

Pogledajte foto galeriju: kako smo testirali Garmin Vivoactive:

GalerijaOvako smo testirali Garmin sat

Osim dizajna, mnogo je bitinije kako se Garmin koristi i šta sve pruža. Upotreba je jednostavna, ali nemojte da ga izvadite iz kutije, stavite na ruku i odletite na trening. To nikako. Prvo ga dobro proučite kako biste od ovog gedžeta izvukli maksimum. Zatim, povežite ga sa vašim telefonom, bez obzira na to da li koristite Android ili iOS, putem aplikacije u kojoj se čuvaju i prate sve informacije o vežbanju, sportskim aktivnostima ili hodanju.

Posebna prednost ove aplikacije je to što ona prati i "pamti" sve informacija, tako da pruža uvid u to da li tokom vežbanja napredujete ili ne.

I tu nije kraj: da se ovo drugo ne bi desilo Garmin sat će vas blagovremeno podsetiti na vaš fitnes cilj, odnosno posavetovaće vas da se prošetate, na primer, kako biste prešli određeni broj koraka isplaniran upravo za vas!

Dakle, upoznajte dobro vašeg novog "fitnes trenera", kreirajte korisnički profil na Garmin sajtu, pre nego što zajedno odete u teretanu, ili džoging negde u prirodi, da bi vam bio baš skroz na usluzi.

Pre vežbanja, hodanja, bilo kakve upotrebe, nemojte zaboraviti da povežete aplikaciju i gedžet Bluetooth vezom, kako biste dobili prave informacije o vežbanju. Takođe, tako možete da koristite i Connest IQ, dodatne aplikacije, koje povećavaju upotrebljivost sata. Trenutno na raspolaganju nema mnogo aplikacija, ali Garmin radi na tome da ih bude više i da budu što bolje.

Bez obzira na to kojim sportom se bavite (brzo hodanje, plivanje, trčanje, golf, vozite bicikl, plivate...) ili samo hodate, Garmin sat će vas pratiti u stopu, sve meriti, beležiti i pamtiti.

Mi smo, konkretno, osim hodanja do posla i šopinga, sat koristili i za merenje učinka tokom trčanja na traci, ali i u prirodi. Ne bismo da se hvalimo, ali rezultat je za rekreativce sasvim solidan: za 30 minuta trčanja na traci u fitnes klubu, prešli smo sedam kilometara i izgubili 250 kalorija. Za isto vreme, trčeći na stazi u beogradskom parku Tašmajdan, prešli smo šest kilometara i potrošili 220 kalorija.

Kada trčite u prirodi i uključite GPS, pokazaće krug koji ste napravili. Ukoliko dokupite poseban uređaj, Garmin Vivoactive može da meri i vaš puls. Skroz puna baterija omogućava do tri nedelje praćenja sportskih aktivnosti, ali se vreme autonomije smanjuje na do 10 sati ako je uključen GPS.

Sat i telefon "komuniciraju" na razdaljini do 10 metara, a diskretnom vibracijom ćete biti obavešteni o svakoj novoj notifikaciji, koja podrazmeva i poruke, pozive, podsetnike. Sa sata ne možete da odgovorite na poruku ili poziv, ali imate mogućnost da odlučite da li je nešto vredno prekidanja treninga ili može da sačeka.

I još nešto, naročito važno ako vežbate na otvorenom ­ Garmin Vivoactive uz tačno vreme i datum, pokazuje i vremensku prognozu!

Dakle, više nema izgovora da ne vežbate, čak i kada je kiša jer je sat vodootporan.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi