Briga manje

GOOGLE APLIKACIJE I PLAY PRODAVNICA NA HUAWEI TELEFONIMA: Ponovo su tu, Huawei i zvanično potvrdio Gspace

Autor Marko Čavić

Kompanija Huawei na premijeri Mate50 Pro telefona obradovala korisnike podrškom Gspace aplikacije.

Izvor: SmartLife / Marko Čavić

Gspace smo već zvanično predstavili, iako kompanija Huawei nije bila u mogućnosti da govori o tome ranije - aplikacija koja Google vraća na Huawei telefone bez GMS podrške je dostupna svim HMS korisnicima kroz AppGallery prodavnicu aplikacija.

Rešen je i najveći broj problema kojih smo tokom testiranja mi imali.

Pre svega Gspace je besplatna aplikacija za sve HMS korisnike i dostupna je zvanično kroz AppGallery prodavnicu aplikacija i u Srbiji. Aplikacija više ne prikazuje reklame, a rešen je i problem kašnjenja notifikacija.

Nova Gspace verzija aktivira i Google Play na HMS telefonima

SmartLife

Na Huawei Mate50 Pro premijeri u Srbiji rečeno nam je da je potrebno je ažurirati Gspace na v2.0.7 kada će nestati reklame iz aplikacije i dobićete ažuriranu verziju kojoj notifikacije ne kasne. Da bi se to omogućilo potrebno je da otvorite Gspace, aktivirate multitasking meni, pronađete otvoren prozor Gspace i povučete ga nadole da dobije ikonicu katanca u gornjem desnom uglu.

Tada se aplikacija zaključava i radi u pozadini i na taj način obaveštenja instaliranih aplikacija stižu redovno. Takođe, prema testovima na Huawei Mate40 Pro i Huawei nova 10 Pro trajanje baterije je gotovo isto sa aktiviranim radom u pozadini ove aplikacije i bez toga.

Sve ostalo što smo rekli u testu Gspace aplikacije i dalje stoji i to je vaš najbolji izbor da imate Google aplikacije sa svojim nalogom na njima na Huawei HMS telefonima.

Za bilo kakva pitanja i preporuke - komentari su vaši!