Kako poslati lokaciju na Androidu ili iPhone uređaju | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako poslati lokaciju na Androidu ili iPhone uređaju

Evo kako poslati lokaciju nekome, bilo da koristite Android ili iPhone - nebitno je da li ta osoba ima Google nalog!

 kako poslati lokaciju.jpg Izvor: google maps

Želite da pošaljete nekome svoju lokaciju, ali niste sigurni kako se to radi u Google Maps aplikaciji? Evo kako poslati lokaciju nekome, bilo da ima ili nema Google nalog.

Za početak, ako želite da pošaljete lokaciju nekome, potrebne su vam osnovne informacije. Ljudi kojima ste poslali svoju lokaciju uvek mogu da vide vaše ime i fotografiju, kao i najskoriju lokaciju čak i kada se ne koriste Google apliakcije. Videće i vaš procenat baterije i da li se uređaj puni, a videće i vreme ukoliko su uključili notifikacije.

Možete poslati lokaciju nekome (Location Sharing) čak i kada je istorija isključena. Moguće je da ćete najpre dobiti upozorenje kada otvorite ovu opciju, a uzroci su zemlja u kojoj boravite, poslovni Google nalog koji onemogućava deljenje, ili druga restrikcija na vašem nalogu, kao što je slučaj sa maloletnim licima kojima su roditelji zabranili ovakve funkcije.

Kako poslati lokaciju nekome ko ima Google nalog

Na Androidu, najpre dodajte Gmail adresu te osobe Google kontaktima. Potom otvorite Google Maps, kliknite na svoju profilnu sliku ili inicijal, odaberite Deljenje lokacije i potom Novu vezu. Odaberite koliko dugo želite da delite lokaciju, i s kim. Na Apple uređaju kao što je iPhone, proces je isti, samo je potrebno da date Google Maps aplikaciji pristup kontaktima.

Kako poslati lokaciju nekome ko nema Google nalog

Otvorite Maps, idite na svoj profil i odaberite Novu vezu. Iskopirajte link za deljenje lokacije, i potom ga samo pošaljite osobi kojoj želite da podelite lokaciju. Maksimalna dužina deljenja lokacije je 24 časa.

Kako prekinuti deljenje lokacije

Proces je isti za Android i iOS korisnike. Otvorite aplikaciju Google Maps, kliknite na svoj profi i Deljenje lokacije. Odaberite osobu kojoj želite da onemogućite pristup i opciju "Stop".

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:50
DA LI JE PLAĆANJE TELEFONOM BEZBEDNO!? Stručnjak objašnjava koje su opasnosti kupovine na interetu
Izvor: kurir televizija
Izvor: kurir televizija

(SmartLife)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA