Gde pronaći i skinuti idealne pozadine za telefon - baš sve što vam treba | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gde pronaći i skinuti idealne pozadine za telefon - baš sve što vam treba

Saznajte kako da pronađete i skinete sa interneta ili putem aplikacije idealnu pozadinu za svoj pametni telefon.

 Najbolje aplikacije i sajtovi za skidanje pozadina za telefon Izvor: Smartlife

Svako od nas voli da ga, kada otključa svoj pametni telefon, sačeka neka lepa i kreativna pozadina tj. slika na ekranu koja se naziva i wallpaper. Ima i onih koji vole da često menjaju wallpaper na telefonu i uvek traže gde i kako skinuti pozadine za telefon - kaže Đorđe Mitić sa sajta Iskustva & Preporuke.

Ukoliko su vam potrebni veb-sajtovi sa kojih lako i besplatno možete skinuti zanimljivu pozadinu za telefon, u nastavku ćemo vam predstaviti četiri takva sajta, ali i četiri fenomenalne aplikacije koje će vam pomoći da pronađete baš onu pozadinu za telefon koja vama odgovara - pa čak i više od toga.

Kako skinuti pozadine za telefon sa interneta?

Na internetu postoji pregršt sajtova sa kojih se mogu skinuti pozadine za telefon. Međutim, mnogi od njih nisu bezbedni i zato ćemo ovde navesti nekoliko najpopularnijih i bezbednih sajtova sa kojih je moguće besplatno skinuti na stotine hiljada takozvanih Stock slika za telefon (ali i za druge uređaje). Za one koji ne znaju, Stock slike su one koje različiti kreativci postavljaju, prodaju ili besplatno nude putem različitih sajtova.

1. Unsplash

 Unsplash sajt Izvor: Unsplash

Unsplash je sajt koji odlično filtrira svoj sadržaj, tako da ćete naići samo na fotografije odličnog kvaliteta.

Naravno, ovde možete na jednostavan način besplatno skinuti željenu pozadinu, prostim klikom na Download dugme koje se nalazi u gornjem desnom uglu kada se slika otvori u punoj veličini, a kada se nalazite u listi slika onda se Download dugme nalazi u donjem desnom uglu slike i u obliku je strelice koja pokazuje nadole.

Sve što je potrebno jeste da prethodno u polje za pretragu upišete na engleskom jeziku šta želite da se nalazi na vašoj pozadini za mobilni telefon. Pretraga je samo jedna od opcija i ne morate je koristiti, tj. možete u nedogled listati stranice sa raznolikim slikama i tako pronaći onu koja vam se dopada.

2. Mob.org

 Mob.org sajt Izvor: Mob.org

Ukoliko volite pozadine sa jarkim bojama, Mob.org je sjajan veb-sajt za vas. Ovde zaista ima svačega, pa je najbolje sami da pogledate i vidite da li vam se ovaj still pozadina sviđa. Naravno, pronaći ćete na hiljade najrazličitijih slika - od pejzaža, pa sve do abstraktnih motiva.

Pored pozadina za telefone, ovde možete preuzeti i pozadine za vaš računar. Način na koji se slike preuzimaju je jako jednostavan. Pretražite dostupne pozadine za telefon i odaberite onu koja vam se dopada. Zatim samo nađite dugme Download koje se nalazi direktno ispod slike i zelene je boje. Kliknite na njega i skinućete novu pozadinu za svoj mobilni telefon.

3. Wallpapers.com

 Wallpapers.com sajt Izvor: Wallpapers.com

Wallpapers.com je jako lepo organizovan veb-sajt na kome možete naći sve i svašta, što se tiče pozadina za telefone i druge uređaje - što bi se reklo: od igle do lokomotive, šta god odgovara vašem ukusu.

S obzirom na to da je sve podeljeno po kategorijama lako ćete pronaći svog omiljenog pevača, glumca, anime lika, svoj omiljeni crtani ili pak nešto drugo tj. bilo koji drugi motiv za pozadinu vašeg ekrana.

Takođe imate i opciju da vidite koje pozadine su sada trenutno u trendu i možda tako nađete nešto što vam se sviđa.

4. Zedge.net

 Zedge.net sajt Izvor: Zedge.net

Zedge.net je specifičan veb-sajt koji vam omogućava da dekorišete svoj telefon u potpunosti. Osim raznovrsnih i prelepih pozadina koje ovaj sajt nudi, u ponudi su i ringtone-ovi tj. melodije za pozive, poruke i obaveštenja, pa čak i specijalne ikonice za vaše omiljene aplikacije.

Pored samog veb-sajta, Zedge.net ima i svoju aplikaciju za Android i za iOS. Zapravo, aplikacija i jeste ono što vam treba da biste Zedge.net koristili na pravi način. Sajt je praktično tu samo da bi vas zainteresovao, dok punu funkcionalnost ovog servisa dobijate kada instalirate aplikaciju. Zedge.net aplikaciju lako možete skinuti preko AppStore-a ili Google Play Prodavnice, u zavisnosti od toga da li koristite iPhone ili Android telefon.

Kada instalirate aplikaciju, imate opciju da se ulogujete koristeći svoj već postojeći Google korisnički nalog, a možete kreirati i poseban nalog za Zedge.net koristeći svoju e-mail adresu i lozinku po želji. Generalno, registracija nije obavezna, ali jeste preporučljiva kako biste imali pristup svim delovima aplikacije.

Kada pronađete pozadinu po svojoj želji, kliknite na strelicu sa vrhom okrenutim nadole, a potom odaberite opciju Save to media folder i slika će biti skinuta tj. snimljena u memoriju telefona.

Takođe, iz aplikacije možete direktno postaviti sliku kao pozadinu telefona i bez potrebe da je sačuvate na svom uređaju, tako što ćete umesto Save to media folder odabrati opciju Set wallpaper odnosno Set lock screen ako želite da sliku postavite samo na zaključani ekran, ali ne i na početni ekran svog telefona.

Kako skinuti pozadine za telefon preko posebnih aplikacija?

Specijalizovani veb-sajtovi jesu brz i jednostavan način za skidanje pozadina za telefon. Međutim, postoji još brži, još jednostavniji i praktičniji način, a to su specijalizovane aplikacije. Navešćemo četiri najpopularnije aplikacije koje vam nude pristup ogromnom broju pozadina za telefon.

1. Google Wallpapers

Za mnoge vlasnike telefona sa Android operativnim sistemom, aplikacija po imenu Google Wallpapers, koju je kreirala upravo kompanija Google, je omiljeno mesto za skidanje pozadina za telefon. Isprobajte je i vi. Stotine prelepih slika su raspoređene u kategorije kao što su Landscapes, Textures, Life, Art i mnoge druge.

Preuzmite Google Wallpaper za Android.

2. Walli

Walli aplikacija postoji u verzijama za Android i iOS i možete je skinuti preko Google Play Store-a odnosno AppStore-a. Nakon što ste instalirali aplikaciju imaćete opciju da uzmete premium paket koji vam daje razne pogodnosti, ali to nije neophodno za korišćenje same aplikacije.

Kada istražite i nađete pozadinu koju želite da skinete, videćete u donjem desnom uglu ikonicu ispod koje piše SET, a tu ćete imati opciju da željenu pozadinu odmah stavite na locked screen, home screen ili oba, a možete i sačuvati sliku u memoriju telefona klikom na dugme Download koje se nalazi u istom redu gde i predhodne opcije.

Sistem će vas pitati koju veličinu slike želite i tu možete izabrati onu veličinu koja odgovara ekranu vašeg mobilnog telefona.

Preuzmite Walli za Android ili Walli za iOS.

3. 4K Wallpaper Full HD Wallpaper

4K Wallpaper Full HD Wallpaper je sjajna aplikacija za Android telefone, sa gomilom live pozadina (pozadine za telefon koje su kao kratak video klip) koje mnogi vole. Kao i kod većine današnjih aplikacija i ova ima premium opciju, ali svakako možete skidati pozadine i bez plaćanja premium licence.

Nakon što ste instalirali aplikaciju i pronašli pozadinu koja vam odgovara, imaćete strelicu koja pokazuje nadole i nalazi se ispod željene slike. Kada kliknete na nju, iskočiće vam opcija da odgledate reklamu da bi ste mogli da skinete baš tu pozadinu. Nakon odgledane reklame moći ćete da skinete pozadinu za mobilni telefon. Smatramo da je ovo sasvim OK dil.

Ova apliakcija vam nudi i opciju da pogledate kako bi ta pozadina izgledala na vašem telefonu pre nego što preuzmete pozadinu. Ta opcija se nalazi levo od strelice za preuzimanje slike i ima ikonicu u obliku oka.

Preuzmite 4K Wallpaper Full HD Wallpaper za Android.

4. Wallcraft – Wallpapers

Aplikacija Wallcraft - Wallpapers je odličan izbor ukoliko imate iPhone i želite da nađete sjajne pozadite u visokoj rezoluciji. Aplikacija se instalira preko AppStore-a i nudi veliki izbor live pozadina za iPhone.

Pored toga, ova aplikacija omogućava korisnicima i da postave odnosno podele pozadine za telefon koje su sami kreirali.

Preuzmite Wallcraft - Wallpapers za iPhone.

Najveća Google Photos kolekcija

Ukoliko vam navedeni sajtovi i aplikacije iz nekog razloga ne odgovaraju, ili ne možete da pronađete ono što tražite, na raspolaganju vam je i najveća kolekcija pozadina na Google Photos aplikaciji.

Da li ste zadovoljni svojim telefonom?

Korisničke recenzije, iskustva, preporuke i ocene za telefone su, bez sumnje, najveća pomoć svakome ko planira kupovinu novog telefona. Podelite svoje iskustvo sa uređajima koje koristite ili ste ih ranije koristili i upoređujte cene telefona na Iskustva & Preporuke sajtu, za stotine modela koji se mogu kupiti u prodavnicama u Srbiji.

Izvor: Iskustva & Preporuke

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA