Kako da više nikada ne zaboravite da čestitate rođendan | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da više nikada ne zaboravite da čestitate rođendan

Autor Ilija Baošić

Iskoristite tehnologiju u svoju korist i više nikada ne propustite da čestitate rođendan članovima porodice i prijateljima.

 Kako zapamtiti rođendan pomoću Google Calendar aplikacije Izvor: Unsplash

Koliko puta vam se desilo da ne čestitate rođendan ili bitne datume dragim osobama? Ovakve situacije često umeju da budu neprijatne, a mi krivimo modernu eru tehnologije. Dostupnost interneta je učinila da se previše oslanjamo na uređaje u našim džepovima i da sve manje pamtimo neke bitne informacije.

Prošlo je to vreme kada smo u "malom prstu" čuvali brojeve telefona prijatelja i porodice. Naravno, nismo ih sve pamtili, koristili smo i sveščice da ih zapisujemo, ali sa pojavom mobilnih telefona i prestankom ručnog upisivanja brojeva, prestalo smo i da ih pamtimo. Neretko možemo čuti i da mnogi danas ne znaju brojeve svojih najbližih, a oni koji ih pamte, to čine isključivo u slučaju nužde.

Možda će vas zanimati

Takođe, danas češće možemo videti da nečiji zidni kalendar kasni nekoliko meseci, nego da neko zapravo dopisuje imena pored datuma. Facebook i Viber su učinili da se previše oslanjamo na njihove usluge kako bi se setili da nekome poželimo divan dan. Problem najčešće nastaje kada osoba ukloni svoj rođendan ili potpuno prestane da koristi neke od ovih platformi, a mi ne samo da nismo zaboravili, već nikada i nismo zapamtili taj datum.

Zašto onda ne učinimo da moderna tehnologija radi za nas, potpuno nezavisno od društvenih mreža i platformi za dopisivanje? Upravo je to ono što vam predlažemo da uradite i ništa ne prepustite slučaju.

Velika je šansa da već imate instaliranu Google Calendar aplikaciju na svom pametnom telefonu, a ukoliko to nije slučaj, možete je preuzeti sa App Store ili Google Play prodavnice.

  1. Otvorite Google Calendar
  2. Pritisnite "+" dugme u donjem desnom uglu
  3. Izaberite Reminder (podsetnik)
  4. U polje na vrhu upišite čega želite da se setite
  5. Izaberite da traje ceo dan
  6. Odaberite datum
  7. Navedite da želite da se ponavlja svake godine

Aplikacija će vas navedenog dana obavestiti, a vi više ne morate da brinete, jer će to činiti i svake naredne godine.

Postoji i drugi način da se rođendani prikažu u Google Calendar aplikaciji - otvorite kontake, započnite izmenu željenog kontakta, izabrati More fields na dnu i dodajte datum. Ovaj način će samo prikazati rođendane u aplikaciji, ali vas neće o istim i obaveštavati, te vam ovaj način ne preporučujemo ukoliko svakodnevno ne koristite Google Calendar.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi