KAKO NAĆI IZGUBLJEN TELEFON, ČAK I KADA JE ON ISKLJUČEN: Ne očajavajte, postoji rešenje, ali će to biti težak zadatak! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO NAĆI IZGUBLJEN TELEFON, ČAK I KADA JE ON ISKLJUČEN: Ne očajavajte, postoji rešenje, ali će to biti težak zadatak!

Šta uraditi ako vam ukradu telefon? Imamo odgovor i za to!

  Izvor: Mondo / Printscreen/ YouTube/ Funny Boys

Svima nama se dešavalo da izgubimo telefon, da ne znamo gde smo ga ostavili ili da smo u žurbi potpuno zaboravili na njega.

Ponekad mu u potpunosti nestane baterije, te ne možete da ga locirate, zbog čega ste se već oprostili sa svojim uređajem.

Možda će vas zanimati:

Ne očajavajte, postoji način da pronađete svog elektronskog kompanjona, čak iako je on isključen, ali to može biti veoma težak zadatak!

Kako pronaći izgubljeni iPhone?

Opcija Find My iPhone je najbolja alatka, pritom i najlakši način kako pronaći iPhone telefon. Moraćete naći opciju Find My iPhone na iCloud.com kako biste pristupili ovoj alatki. Jednom kada se prijavite, kliknite na All Devices. Potom izaberite vaš izgubljeni telefon sa liste. Pojaviće vam se mapa sa lokacijom vašeg telefona.

Kako pronaći izgubljeni Android telefon?

Potrebno je da na Google-u ukucate Find My Device, pritom se postarajte da ste prijavljeni na istom nalogu kog koristite i za vaš telefon. Ukoliko imate više od jednog telefona, potrebno je da izaberete onaj koji ste izgubili. Lokacija telefona će se pojaviti na vašoj mapi. Ako vam mapa prikaže da vam se telefon nalazi u vašoj blizini kliknite na dugme Play Sound, kako bi vaš uređaj u narednih pet minuta zvonio, čak i kada je na „tihom“ režimu.

Da li možete pronaći telefon koji je isključen?

Iako nema opcije koja će vam magično pronaći isključen telefon, postoje načini kako da ga nađete, ali za to će vam biti potrebno dosta posla i napora. Ukoliko vam telefon nije ukraden, najbolja stvar je da proverite poslednju lokaciju vašeg uređaja. To možete da uradite i na pređašnji način, dok i na Google Maps postoji opcija Your Timeline koja beleži sve gde ste bili, pa hronološki možete da eliminišete mesta za koje ste sigurni da ste u tom trenutku imali telefon. Uđite na Google Maps, kliknite na vašu profilnu sliku i nađite opciju Your Timeline. Na vrhu ekrana izaberite datum i pojaviće vam se mesta gde se bili.

Treba istaći da Find My Device i Find My iPhone imaju opcije da obaveste korisnike jednom kada se njihov telefon ponovo upali!

Alternativna rešenja

Jedna od najpopularnijih kompanija u Srbiji, Samsung, predstavila je opciju SmartThings Find, novi način za brzo i jednostavno lociranje Galaxy uređaja. Uz ovu opciju je veoma lako pronaći uređaje koji nisu umreženi ili kada su u offline modu. SmartThings korisnicima su na raspolaganju bezbednosne opcije, koje će pomoći drugima da pronađu izgubljene uređaje. Kad je Galaxy uređaj bez internet veze 30 minuta, počinje da emituje BLE signal koji može da primi bilo koji pametni telefon ili tablet u blizini. Ukoliko korisnik putem SmartThings Find prijavi svoj uređaj kao izgubljen, obližnji Galaxy uređaji će ga detektovati i obavestiti SmartThings server o njegovoj lokaciji, a zatim i samog korisnika, koji ga traži. Savetujemo korisnicima Samsung telefona da što pre aktiviraju i ovu opciju,  kako bi još lakše našli svoj uređaj!

Treba istaći da je Samsung obezedio zaista sjajne opcije koje će vam omogućiti da sprečite lopova da isključi vaš telefon, kao i opciju da iz daljine uključite Power saving mode opciju, kako bi uštedeli bateriju, a sve da bi imali veće šanse da ga nađete.

Šta ako vam ukradu telefon?

Jedna veoma zanimljiva opcija koja vam može pomoći da pronađete ukradeni mobilni telefon se nalazi u Google Photos. Za to vam je potrebno da vaš ukradeni telefon ima pristup internetu, da taj neko ko vam je ukrao telefon slika fotografiju sa njim, ali i da ste imali uključenu opciju Backup & Sync u Google Photos. Ukoliko imate ovu opciju uključenu i ako zaista taj neko upotrebi vaš telefon za slikanje, na vašem Google Photos nalogu će se pojaviti ta slika, a što je bitnije i lokacija gde je ona napravljena!

Ako se zaista tako nešto dogodi, te su ispunjeni svi parametri, posetite photos.google.com, prijavite se preko svog Google Account naloga, istim onim sa vašeg Android telefona. Pogledajte da li postoji neka nova slika, ukoliko postoji kliknite na ikonicu za više informacija u gornjem desnom uglu. Pojaviće vam se novi deo sa detaljnijim informacijama i lokacijom gde je ta fotografija nastala.

Find My Device nudi i opciju koja će vam pomoći da vaši podaci ne postanu kompromitovani, ukoliko dođe do krađe vašeg telefona. Tu su opcije da obrišete telefon u potpunosti i da definišete lozinku i zaključate ga.

Odlazak u policiju vam neće pomoći, ali je zato poželjno otići do vašeg mobilnog operatera i obavestiti ga da je vaš uređaj ukraden. On može da ga locira uz pomoć IMEI serijskog broja kog najlakše možete proveriti tako što okrenete *#06#ili u podešavanjima kliknite na opciju About Phone. Treba istaći da je IMEI serijski broj unikatan za svaki telefon, te da ga ne možete naći ukoliko je telefon isključen ili nije umrežen.

Google Play Protect - Find My Device
Izvor: Google Help.

Da li ste vi uspeli da pronađete izgubljeni telefon?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(Mondo / RD)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi