WHATSAPP TRIKOVI KOJE VAM NIKO DOSAD NIJE OTKRIO: Koristite ih, volećete dopisivanje još više! (FOTO, VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

WHATSAPP TRIKOVI KOJE VAM NIKO DOSAD NIJE OTKRIO: Koristite ih, volećete dopisivanje još više! (FOTO, VIDEO)

Od zaštite, uređivanja prostora, pa sve do računara!

  Izvor: Mondo / YouTube / Printscren / WhatsApp

Jedna od najpopularnijih, ako ne i najpopularnija aplikacija za dopisivanje u svetu je WhatsApp.

Od kada ju je kompanija Facebook kupila 2014. godine, ona se drastično promenila!

Možda će vas zanimati:

Ukoliko koristite WhatsApp svakodnevno kako biste razgovarali sa svojim prijateljima ili porodicom, ovih deset saveta će vam pomoći da izvučete maksimum iz nje!

Prilagodite pozadinu ćaskanja

Aplikacija WhatsApp sada dozvoljava da podesite pozadinu sobe za razgovor. To znači da možete da imate jednu pozadinu za svoje kolege sa posla, drugu za prijatelje, treću za porodicu, itd… U najmanju ruku ćete umanjiti rizik slanja poruke pogrešnoj osobi. Da biste promenili pozadinu ekrana na Android telefonima potrebno je da otvorite sobu za razgovor (čet, ćaskanje), potom kliknite na tri tačke u gornjem desnom uglu i izaberite opciju Wallpaper, dok je za iOS uređaje potrebno da otvorite razgovor, tapnite na traku koju se nalazi na vrhu i potom kliknite na Wallpaper and Sound.

Slanje poruka koje se samouništavaju

Kako je Snapchat pokazao konkurenciji da su svetu potrebne alatke za komunikaciju koje nisu permanentne, sve aplikacije su zapratile taj trend. U WhatsApp aplikaciji možete podesiti u individualnim razgovorima da poruke nestaju posle sedam dana nakon što ih vaš sagovornik otvori. To ćete uraditi tako što kliknete na ime sagovornika (vrh ekrana), tu će se potom pojaviti opcija Disappearing messages. Starije poruke koje su već poslate, će ostati tu gde jesu.

Pređite na mračnu stranu

Kao mnoge druge aplikacije,WhatsApp dolazi sa noćnim režimom (Night mode) koji “odmara” vaše oči. Da biste uključili tamniju temu potrebno je da uđete na aplikaciju, potom idite Settings > Chats > Theme > Dark. Na iPhone telefonima se noćni režim uključuje iz osnovnih podešavanja ovih telefona, otvorite iOS Settings i izaberite Display and Brightness.

Prigušte one koji konstantno “pričaju”

Verovatno i sami znate da možete ugasiti obaveštenja, odnosno notifikacije nekog razgovora. Ono što možda niste znali je da je WhatsApp doneo i trajno gašenje notifikacija, te ukoliko ne želite da primate notifikacije od pojedinih ljudi ili grupnih razgovora za stalno ili određeno vreme, možete ih prigušiti.

Uđite u razgovor, po potom kliknite na ime osobe ili grupe (vrh ekrana), izaberite opcije Mute notifications (Android) ili Mute (iOS), te odaberite šta vam najviše odgovora, osam sati, jedna nedelja ili zauvek!

Pogledajte koliko ste memorije popunili

WhatsApp može da zauzme dosta prostora na vašem telefonu, pogotovo ukoliko vaši prijatelji vole da prosleđuju fotografije i snimke, ali postoji alatka koja će vam pomoći da vodite računa o tome! Otvorite podešavanja, kliknite na Storage and Data, pa potom na Manage storage. Pojaviće vam se potom detalji koliko prostora imate, koliko WhatsApp koristi memorije, a moći ćete odatle i da izbrišete podatke ukoliko je to potrebno!

Dodatna zaštita

Ovaj savet je samo za naše čitaoce koji koriste iPhone telefone, mislimo mi i na vas! Ukoliko želite da budete 100% sigurni da vam niko ne “njuška” po WhatsApp porukama, uvek možete da uključite Touch ID ili Face ID identifikaciju kako biste ušli u tu aplikaciju. Kliknite na Settings na glavnom ekranu, izaberite Account > Privacy > Screen lock, od opcija koje dobijete sledeće, videćete da li vaš iPhone model podržava Touch ID ili Face ID pristup.

Sprečite da vas anonimusi dodaju u grupe

Naravno da grupne sobe imaju svoju upotrebu, ali ne želite da vas u iste ubacuju bez vašeg pristanka. Kliknite na tri tačke za podešavanja, potom idite na Account > Privacy > Groups da biste izabrali kome ćete dozvoliti da vas automatski ubaci u grupu (i dalje možete biti pozvani da uđete u grupu). Koristeći opciju My contacts except, ta lista može biti veoma kratka!

WhatsApp na računarima

Ukoliko niste znali, možete da koristite WhatsApp i putem internet pretraživača, i to putem OVOG linka. Tu je naravno i mogućnost da se instalira na Windows i macOS sistemima. Svakako da će vam biti lakše da preko računara napišete duže poruke, a preko istog ćete imati pristup svim fotografijama i snimcima vašeg računara. Nema neke drastične razlike između web i desktop verzije, tako da možete koristiti onu koja vam više odgovara.

Podesite vaše notifikacije

Ukoliko vam je WhatsApp veoma važan u životu, mnogim korisnicima pomaže opcija da podese notifikacije za određene sobe i kontakte. To znači da ukoliko zazvoni telefon sa novim zvukom kojeg ste podesili, znaćete da li je nešto bitno ili ne. Uđite u razgovor, izaberite Custom notifications (Android) ili Custom Tone (iOS).

Na Android uređajima ima više opcija, te možete podesiti i kojom bojom će se ta notifikacija pojaviti (ono svetlo pored selfie kamere za obaveštenja). Opcija Use high priority notifications će poruke iz tog razgovora staviti na vrh ekrana vašeg uređaja kako biste mogli njih prvo da pročitate.

Ukoliko zakaže, tu je rezerva

WhatsApp sadrži robustan rezervni sistem koji vam omogućava da sačuvate poruke na vašem Google Drive ili iCloud nalogu, što olakšava da nastavite razgovor tamo gde ste stali na vašem novom uređaju. Za Android je potrebno da kliknete tri tačke, pa potom Settings > Chats > Chat backup, dok za iOS samo kliknite na početnom ekranu Settings> Chats> Chat Backups. Napominjemo da ove reserve neće biti zaštićene WhatsApp end-to-end enkripcijom (sa jednog kraja na drugi), što znači da ukoliko ih neko susretne će moći da vidi sadržaj vaših poruka.

Ako vas zanimaju razlozi zašto ne bi trebalo da koristite WhatsApp aplikaciju za dopisivanje, kliknite na crveni deo rečenice. Tu su i naši saveti za Facebook Messenger ukoliko više preferirate tu aplikaciju.

Novi Wallpaper-i za WhatsaApp (MobIT)
Izvor: WhatsApp
Dark Mode WhatsApp video (MobIT)
Izvor: WhatsApp

Koliko često vi koristite WhatsApp?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(Mondo / Gizmodo)

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi