2 IZUZETNE APLIKACIJE, spasiće vas, ako otkažu mikrofon, miš i tastatura | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

2 IZUZETNE APLIKACIJE, spasiće vas, ako otkažu mikrofon, miš i tastatura

Predstavljamo vam korisne aplikacije, koje mogu da zamene opremu za računare.

  Izvor: MONDO / Wiko

Ove dve aplikacije pomoći će čak i onima, koji misle da su potpuno nespremni za rad bilo gde, osim na poslu.

Da li vam se dešava da vam kompjuterska oprema otkaže u trenutku kad vam je najpotrebnija ili ćete možda uskoro morati da radite mnogo više s terena, recimo, a mrzi vas da sa sobom vučete su dodatnu opremu i gedžete?

Možda će vas zanimati:

Tanki ste sa parama pošto je situacija (uvek) takva, a morate nekako da nabavite dodatni miš, tastaturu ili mikrofon, koji vam dosad nije ni trebao, jer niste ni planirali video konferencije - mi  vam nudimo alternativu za koju nije potrebno izdvojiti nikakav novac!

Sa ove dve aplikacija ćete moći uz malo muke da zamenite pokvareni ili nedostajući deo, pa ćete ispasti i faca u situacijama, koje naizlged izgledaju bezizlazne. Takođe, nema potrebe da kupujete tastaturu i miša za neki Windows tablet ili

WO MIC aplikacija

“WO Mic” je aplikacija, koja pretvara vaš telefon u bežični mikrofon! Veoma je jednostavna za korišćenje, a postoje tri načina kako da povežete svoj telefon i računar.

Ova aplikacija mora da bude instalirana i na telefonu i na računaru, kako bi funkcionisala. Jednom kada instalirate ovu aplikaciju na vaš računar, dobićete ovakav prozor.

Instalirajte WO MIC i na svoj telefon, primetićete kad pokrenete aplikaciju da ćete dobiti isti prozor. Pre nego što ih spojite, veoma je važno “debagovati” telefon! Ovu opciju ima svaki pametni telefon, a na mnogima je prikrivena. Da bi ste je razotkrili potrebno je da uradite jednostavan korak.

Primer koji možete da vidite napravljen je na Honor 8X telefonu.

Uđite u podešavanja i skrolujte do opcije O telefonu, pa nakon što ste ušli, nekoliko puta pritisnite Broj verzije. Dobićete notifikaciju da ste postali razvojni programer ili kao u mom slučaju da sam to bio, jer je već aktivirano.

Jednom kad ste to uradili potrebno je da debagujete telefon. Vratićete sa na početnu stranu podešavanja, odaberite opciju Sistem i ažuriranja, a tu ćete vidite Opcije za razvojne programere. Nakon što uđete u tu opciju, skrolujte do opcije  USB otklanjanje grešaka” i štiklirajte je. Uspešno ste “otključali” svoj telefon za naprednije funkcije.

Pokrenite aplikaciju na oba uređaja, a mi ćemo vam pokazati opciju povezivanja preko Wi-Fi mreže.

Krenite od telefona

Prvo što je potrebno da uradite jeste da odaberete kako ćete povezati vaš telefon sa računarom, mi vam preporučujemo Wi-Fi opciju, a možete da ih povežete preko Bluetooth-a, USB-a i  Wi-Fi Direct-a.

Kliknite na točkić (podešavanja), odaberite opciju Transport i izaberite Wi-Fi. Vratite se na početni ekran i kliknite dugme start (play). Pokrenuće vam se aplikacija, a umesto opcije start će vam se pojaviti znak stop, po tome ćete znati da ona radi. Ispod će se pokazati IP adresa, koja vam je važna jer ćete su preko nje povezati sa računarom.

Pređite na računar

Pokrenite aplikaciju, kliknite na Connection, pa potom “Connect… opciju.

Odaberite Wi-Fi kao način povezivanja, te će vam izbaciti deo u kom treba da napišete IP adresu vašeg telefona, a da vas podsetimo, ona se nalazi kada pokrenete ceo taj proces na mobilnom.

Kada upišete adresu kliknite na Connect, a to je ujedno i poslednji korak. Ukoliko ste ispratili sve naše korake pojaviće vam se u samom programu, na oba uređaja, da su povezani. To ovako izgleda:

Čestitamo, sada možete da koristite vaš telefon kao mikrofon!

Napomena: Potrebna vam je stabilna Wi-Fi konekcija ili će vam se mikrofon gasiti!

Remote Mouse aplikacija

Aplikacija Remote Mouse će pretvoriti vaš Android u daljinski upravljač računara. Ona je idealna za lenje ljude, koji gledaju filmove i serije preko računara, koji je povezan HDMI kablom sa televizorom. Nećete imati potrebu da ustanete iz kreveta, kako biste pustili narednu epizodu!

Kao što je slučaj sa pređašnjom aplikacijom i ovu je potrebno da instalirate na oba uređaja.

Jednom kad to uradite otvorite Remote Mouse na oba uređaja. Pojaviće vam se tutorijal, koji možete da preskočite, ali vam savetujemo da to ne uradite, jer ćete tako lakše naučiti funkcije ovog programa. Kad pokrenete ovu aplikaciju na računaru, dobićete sve podatke, koji su vam potrebni za spajanje računara i telefona.

Prvi prozor na desktop verziji je status, na njoj ćete videti naziv vašeg računara, ali i IP adresu! Drugi prozor služi za podešavanja, tu možete da stavite šifru kako biste bili sigurni da jedino vi možete da koristite ove napredne funkcije, a tu su još opcije da svaki put kad pokrenete računar da se upali ova aplikacija, kao i da vam pokaže IP adresu jednom kad se ovaj program pokrene!

Pređite na telefon

Ukoliko ste pokrenuli ovu aplikaciju na računaru, ona će se automatski pojaviti na telefonu. Kao što možete da primetite na fotografiji ispod, Remote Mouse će vam pokazati i istoriju pređašnjih povezivanja. Kliknite na ime vašeg računara.

Čestitamo! Uspešno ste povezali računar sa telefonom!

Da biste bili sigurni da su zaista povezani, na telefonu će vam se pojaviti zelena površina sa kojom upravljate mišem, na dnu ekrana ćete videti dve pločice, a kao što pretpostavljate one predstavljaju levi i desni klik. Ispod njih se nalazi još opcija, koje ova aplikacija poseduje.

Tu je i tastatura! Sve što otkucate će vam se pojaviti i na ekranu telefona.

Tu su još opcije za plejer, razne korisne prečice, internet pretraživač, ali i za gašenje i restartovanje računara, a sve to klikom na telefon!

Da li ste već testirali ove aplikacije i kakva su vaša iskustva?

Napišite nam u komentarima ili odgovorite na nekoj od naših stranica na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi