Uvek sigurni: Da ne mogu da vam čačkaju telefon NI DOK SPAVATE! (FOTO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uvek sigurni: Da ne mogu da vam čačkaju telefon NI DOK SPAVATE! (FOTO)

Ako brinete da bi neko mogao da zloupotrebi vaš telefon i otključa ga otiskom prsta ili skeniranjem lica dok vi spavate - ne brinite više, rešenje postoji!

  Izvor: MONDO / Marko Čavić

Otisak prsta i otključavanje telefona putem skeniranja lica su najčešći načini za zaštitu telefona mnogih korisnika, jer su brži I jednostavniji od unosa lozinke, a i ne možete da ih zaboravite, zar ne?!

Ipak, evo kako možete da sprečite situacije u kojima neko poželi da koristi vaš otisak prsta ili vaše lice za otključavanje telefona dok spavate.

Možda će vas zanimati:

U razloge toga zašto bi neko pokušao da otključa vaš telefon otiskom vašeg prsta ili skeniranjem vašeg lica dok vi spavate ne ulazimo, ali to je na nekim modelima, nažalost moguće. Ali nije, ako koristite neki noviji telefon, koji sadrži dodatni sloj zaštite za pojačavanje bezbednosti telefona kad vi spavate i nemate kontrolu nad uređajem.

U ovom tekstu bavićemo se Huawei (i HONOR) telefonima, je nam je taj model trenutno na raspolaganju, ali vi svakako potražite sličnu opciju, koja se zove isto ili približno i na vašem uređaju, koji je nekog drugog proizvođača.

U Huawei i HONOR slučaju potrebno je da je vaš telefon zasnovan na EMUI 9.0 / Magic 2.0 ili novijem korisničkom okruženju i da je model s kraja 2018. i iz 2019. godine, da biste imali ovu opciju - zaštitu od neželjenog otključavanja telefona dok spavate.

Uz ovu opciju otisak prsta i skeniranje lica će raditi i dalje, ali će biti potrebno dodatno uneti PIN kod i nakon njihovog uspešnog korišćenja da bi se otključao telefon. Naravno, ovu proceduru ne morate da ponavljate svaki put u toku dana, jer bi to bilo previše, zato je i smišljena opcija posebnog tipa zaključavanja telefona kad želite da spavate - potrebno je da zadržite taster za isključivanje telefona i uz opciju isključivanja i resetovanja sad će biti moguće korišćenje dodatnog zaključavanja, kroz treću, novu opciju.

Da biste aktivirali dodatno zaključavanje telefona PIN kodom pratite putanju: Podešavanja >Bezbednost i privatnost >Lozinka ekrana za zaključavanje >Podešavanje bezbednog zaključavanja >Prikaži taster za zaključavanje na isključenom ekranu.

Sad pre spavanja zadržite taster za isključivanje telefona, kao da želite da ga isključite i potom koristite opciju Zaključavanje i ostavite telefon gde god želite, jer i da zaspete najtvrđim snom - vaš otisak prsta ili skeniranje lica ne vrede ništa bez dodatnog ukucavanja PIN koda.

Ako koristite EMUI 10 tj. Magic 3.0 UI sa Android 10 ažuriranjem, onda je situacija nešto drugačija, jer je Huawei podelio meni Bezbednost i Privatnost u dva odvojena menija. Koristite putanju: Podešavanja >Bezbednost >Lozinka zaključanog ekrana >Podešavanje bezbednog zaključavanja >Prikaži opciju zaključavanja >Aktivirajte taster (da bude plav).

Sad mirno spavajte, jer niko ne može da otključa vaš telefon bez vašeg znanja!

NAPOMENA: Savete za druge modele telefona slobodno podelite sa svima nama u komentarima, kako biste pomogli jedni drugima da koristite sličnu opciju i na drugim telefonima!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi