Praktičan savet kako da znate da vam novi TV neće biti veći, nego što treba | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Praktičan savet kako da znate da vam novi TV neće biti veći, nego što treba

Uređaj, ispred kojeg se okuplja cela porodica nije lako odabrati. Ipak, ako vas veličina brine - imamo rešenje i za taj problem!

  Izvor: MONDO / Samsung
Samsung QLED TV veličina (MobIT)
Izvor: Samsung Srbija

Već smo govorili na temu kupovine novog televizora i konstatovali prednosti QLED tehnologije u odnosu na konkurente.

Sad, kad smo to savladali (ako niste - ponovite gradivo, svideće vam se, sigurni smo) vreme je da pređemo na praktičniji deo priče.

Možda će vas zanimati:

Mnogi korisnici žele veći televizor i dijagonala od 32, 40 ili 49 inča odavno je prevaziđena. Potrebe korisnika danas idu na 65 i čak 75 inča, ka 4K ili čak 8K rezoluciji, ali jedna briga svim kupcima televizora je zajednička - da li je prostor u kojem će gledati novi TV adekvatan tako velikim dijagonalama ekrana?

Naravno, postoji matematička jednačina, koja nije toliko komplikovana (u suštini) i koja propisuje formulom koje je rastojanje od TV-a potrebno za udobno gledanje za posmatrani prostor, ali naravno da postoji tzv. narodno rešenje, ono koje je svima i lakše i praktičnije za primenu.

Kad birate nov TV stanite pored njega i raširite ruke tj. odručite ih, rekli bi naši profesori fizičkog nekad. Ako dlanovi prevazilaze širinu ekrana - to je prihvatljivo i to je udaljenost sa koje bi trebalo da gledate televizor. Ukoliko širina televizora tj. ekrana prevazilazi vaše odručene dlanove - izaberite prvi manji model, koji će se poklopiti sa širinom tj. rasponom vaših raširenih ruku.

I to je to!

Najjednostavniji i najpraktičniji savet za kupovinu TV-a u domenu priče o tome da li je prostorija u kojoj ćete ga gledati prihvatljive veličine za model, koji želite da kupite.

Jedino na šta morate da obratite pažnju pre same kupovine TV-a jeste još da istim postupkom izmerite rastojanje od mesta sa kojeg najčešće gledate TV do mesta na kojem će TV stajati. Taj prostor treba da bude koliko i vaše odručene ruke ili veći.

I ne zaboravite da Samsung QLED i Samsung The Frame TV uređaji ne moraju da budu statični tj. vezani za zid ili podlogu - TV možete držati na stalku i na drugim modernim i atraktivno dizajniranim držačima, koje možete pomerati u skladu sa vašim potrebama. Takođe, ne brinite ni za kablove, jer QLED TV dolazi sa novom tehnologijom Invisible Cable, koja omogućava da se TV jednim praktično nevidljivim, sasvim tankim kablom poveže sa “box-om“, koji možete da smestite bilo gde, čak i daleko od televizora.

O svemu ovom pročitajte dodatne informacije na sajtu i uživajte u svom novom televizoru!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA