Ko vas je to OTKAČIO s Fejsa?! Saznajte lako! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko vas je to OTKAČIO s Fejsa?! Saznajte lako!

Postoji nekoliko jednostavnih načina kako da otkrijete ko vam više nije prijatelj na Facebook mreži.

  Izvor: MONDO portal/Mario Milojević

Najbolji način da se proveri da li je vaše prijateljstvo još aktivno je obična pretraga.

Dovoljno je otvoriti sopstveni Facebook profil, odabrati kategoriju prijatelji i u pretrazi upisati ima prijatelja. Ako je prijateljstvo još uvek "živo", pojaviće se u spisku. Ako tu osobu nemate na spisku prijatelja možda je samo promenila ime (odnosno prezime) ili vas je obrisala.

Druga mogućnost je da pretražite ime "prijatelja" na Facebook mreži. U rezultatima pretraživanja videćete sve osobe, koje se zovu poput te osobe, ali i u kakvom ste odnosu. Ako uz ime vašeg "prijatelja" stoji "dodaj prijatelja" očigledno je da više niste u prijateljskoj vezi. Ako među rezultatima ne možete da nađete svog "prijatelja" možda je on jednostavno deaktivirao ili izbrisao svoj profil.

Pročitajte i ovo: Facebook postaje MREŽA MRTVIH, reagujte na vreme!

Neki korisnici Facebook mreže posebno cene svoju privatnost, pa zabranjuju Facebook-u da njihov profil bude vidljiv bilo kome osim njihovim prijateljima. Kako biste bili sigurni da se vaš "prijatelj" možda nije samo "sakrio", možete proveriti putem tuđeg naloga. Tačnije, posetite profil zajedničkog prijatelja i pokušajte svog "prijatelja" da pronađete među vašim zajedničkim prijateljima, odnosno među prijateljima na tom profilu. Ako ga tamo ugledate i uz njegovo (ili njeno) ime stoji "dodaj prijatelja" još jednom je očigledno da je vaša nekad prijateljska veza raskinuta.

Na kraju, postoje i brojne mobilne aplikacije odnosno dodaci za internet pretrage, koji obećavaju da će vas obavestiti o tome ko vam više nije prijatelj. Ako se odlučite za instalaciju takve aplikacije, budite posebno oprezni. Mobilne aplikacije često su pune oglasa, mogu učiniti vaš mobilni telefon ranjivijim na hakerske napade, a i često skrivaju naplatu korišćenja, koju aktiviraju bez prethodnog upozorenja (SMA porukom ili na neki drugi način).

Tome treba dodati i činjenicu da za korišćenje takvih aplikacija morate dopustiti pristup svom Facebook profilu, a da pri tome ne znate koje sve podatke prikupljaju, gde ih skladište ili za šta koriste, upozorava Dnevnik.hr.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi