Windows dugme koje se ne dira! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Windows dugme koje se ne dira!

Zvuči zaista bizarno, ali ne bi trebalo da samostalno tražite Windows ažuriranja.

  Izvor: Promo / Microsoft

Sajt MSPowerUser, poštovan sajt kad su u pitanju Microsoft i Windows vesti, tvrdi da iz sopstvene bezbednosti ne bi trebalo sami da klikćete na “Windows Update“, odnosno da sami tražite ažuriranje svog Windows 10 operativnog sistema.

Navodno, ako kliknete na “Check for updates“ dugme Microsoft će to protumačiti kao “poziv“ da vam dostavi još uvek delimično testirane verzije Windows 10 operativnog sistema, što znači da biste mogli da dobijete onu verziju, koja je namenjena nekom od tipova “Windows Insider“ korisnika. Lavinu vesti i komentara o ovome je pokrenuo jedan od izvršnih direktora Microsoft kompanije, Majkl Fortin, čije reči citira i pomenuti sajt s početka vesti.

Pročitajte i ovo: Microsoft menja Edge novim Chrome pregledačem

Osim regularnih ažuriranja odobrenih za sve korisnike objavljujemo i periodične verzije sistema, u trećoj i četvrtoj nedelji meseca. Ova ažuriranja su poznata kao “C“ i “D“ verzije operativnog Windows 10 sistema. Ovo su validirane, kvalitativno odobrene opcione verzije sistema, prvenstveno namenjene komercijalnim korisnicima i naprednim korisnicima, koji sami traže ažuriranja operativnog sistema. Ovim, “C“ i “D“ verzijama operativnog sistema pristupa se klikom na “Search for updates“ dugmeta u Podešavanjima operativnog sistema“, napisao je Majkl Fortin na blogu kompanije.

Iako kompanija navodi da će samostalnom potragom za ažuriranjem Windows 10 OS-a takav korisnik biti smatran kao napredan korisnik, pa iako će mu biti isporučena neka od “kvalitativno bezbednih verzija sistema“, moguće je da će neke od opcija biti u test fazi. To, praktično znači da bi neke od opcija mogle da ne rade kako treba ili da prouzrokuju neki od problema.

I dok ovo, samo po sebi i nije tako alarmantno, bilo bi lepo da je Microsoft razjasnio sve mnogo ranije. Takođe, poslednjih nekoliko ažuriranja OS-a izazvalo je taman dovoljno problema, da mnogi korisnici ovakvu praksu smatraju nepotrebnom i čak invazivnom.

Dakle, ako niste napredan korisnik - ne tražite samostalno Windows 10 ažuriranja i čekajte da vam se ona isporuče sama od sebe, o čemu će vas sistem jasno obavestiti.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi