Rasteretite memoriju telefona u nekoliko koraka | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rasteretite memoriju telefona u nekoliko koraka

Evo kako da najlakše očistite memoriju i ubrzate svoj mobilni telefon.

  Izvor: mts

Svima je dobro poznato da telefoni pretrpani aplikacijama rade sporije i da im je potrebno više vremena za obavljanje i najjednostavnijih komandi. Osim aplikacija, memorijski prostor opterećuju i poruke, fotografije, razni dokumenti i slično.

Kako bi izbegli nepotrebna kočenja i „zamrzavanja“ smartfona, koja se javljaju usled manjka slobodne memorije, predstavljamo nekoliko veoma korisnih trikova kojima ćete vrlo jednostavno osloboditi prostor na svom pametnom telefonu.

Fotografije

Kvalitet kamere, otvor blende i broj megapiksela danas predstavljaju jedan od osnovnih kriterijuma za odabir novog telefona. Samim tim, fotografije načinjene mobilnim telefonima danas su mnogo kvalitetnije, jasnije i bistrije, ali i zauzimaju više memorije.

Savetujemo da, ukoliko koristite HDR mod za pravljenje fotografija, u podešavanjima isključite opciju koja omogućava čuvanje dve verzije jedne iste slike (HDR i Normal).

Cloud

Koristite „Cloud“. Pripadnici generacije Z odavno koriste „Cloud“ aplikacije kao eksterni hard disk i pristupaju mu putem interneta sa više različitih uređaja. Upotreba Cloud-a omogućava i kreiranje backup podataka (fotografije, video zapisi, kontakti, podaci iz kalendara, podsetnici), a pojedine aplikacije imaju i opciju automatske sinhronizacije fotografija kamere. 

Na Marketima se nalazi pregršt Cloud aplikacija, čija cena varira u zavisnosti od kapaciteta koji poseduju. Savetujemo vam korišćenje mts disk aplikacije, jer je svim korisnicima novih mts postpejd tarifa omogućeno potpuno besplatno korišćenje ovog servisa. Aplikacija je dostupna na marketima Google Play i App Store.

SMS

Iznenađujuće je i to koliko memorije mogu zauzeti SMS poruke, pogotovo ako ih ima mnogo i ako se dugo čuvaju. Pojedini uređaji imaju opciju automatskog brisanja poruka, što predstavlja krajnje koristan i pametan trik za očuvanje memorije uređaja. Proverite u podešavanjima da li je ova opcija aktivirana ili jednostavno redovno brišite poruke.

Aplikacije

Aplikacije i igrice koje ne koristite jednostavno obrišite. Na ovaj način ćete brzo i lako osloboditi memoriju na svom uređaju.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi