Kako slati SMS poruke sa kompjutera | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako slati SMS poruke sa kompjutera

Povežite svoj telefon i Android Messages Web aplikaciju, evo i kako!

  Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

Google je i u Srbiji omogućio korišćenje SMS servisa, koji omogućava slanje poruka kao da ih šaljete sa telefona. Ne samo da vam ovo štedi vreme, nego i olakšava konverzaciju putem SMS poruka, koje su uvek pri ruci - na telefonu ili kompjuteru.

Da biste koristili Android Messages Web aplikaciju potrebno je prvo da svoje SMS prepiske ustupite aplikaciji Android Messages, besplatnoj Android aplikaciji. Ova aplikacija kompatibilna je sa svim telefonima novijeg datuma i pojavljuje se na Nexus, Pixel, Nokia, Xiaomi, ali i svim novim Huawei telefonima kao primarna aplikacija za razmenu poruka.

Kako otkazati poslatu SMS poruku (FOTO)

Mi smo novi SMS Web Android Messages sistem testirali na Huawei P20 Pro telefonu, jer ovaj model ima samo Android Messages aplikaciju za razmenu SMS poruka kao primarnu i sve je funkcionisalo besprekorno + na srpskom jeziku!

Da biste vezali sadržaj svojih SMS poruka sa Web aplikacijom potrebno je ući u SMS aplikaciju na telefonu, pa putem tri tačke u gornjem desnom uglu potražiti “Messages za Web“ opciju, nakon čega će se pojaviti interfejs za skeniranje QR koda na telefonu. Odmah nakon toga na računaru posetite Android Messages adresu i skenirajte generisani QR kod telefonom. To će upariti kompjuter sa telefonom i sve poruke koje imate na telefonu biće vam dostupne i na vebu, kao i mogućnost slanja novih SMS poruka. Sve promene koje u SMS porukama unesete na jednom uređaju biće vidljive i na drugom odmah, bez odlaganja.

Da biste uštedeli podatke tj. na prenosu podataka preko interneta, neka telefon bude zakačen na Wi-Fi mrežu, jer se komunikacija računar-telefon obavlja konstantno.

Da li još uvek šaljete SMS poruke? (ANKETA)

Trebalo bi da naglasimo da su vam na raspolaganju baš sve SMS opcije, kao i na telefonu, ako smo mi dobro sve primetili, a neće biti problema ni sa slanjem poruka putem Dual SIM opcije, jer se lako može prebaciti sa jedne SIM kartice na drugu i na računaru (levi deo polja za unos poruke).

Ukoliko volite da šaljete SMS poruke - ovo je verovatno najbolji izbor za Android korisnike. Tu smo za sva dodatna pitanja i sugestije, kao i uvek!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA