Istina o držanju laptopa na krilu (FOTO, VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istina o držanju laptopa na krilu (FOTO, VIDEO)

Lekari i profesori otkrivaju da li držanje laptopa na krilu može da ima štetne posledice po zdravlje onih, koji to rade.

  Izvor: MONDO Portal/Marko Čavić

Od kada postoje laptop računari postoji i verovanje da ih ne bi trebalo držati na krilu, uglavnom zbog činjenice da značajno povećavaju temperaturu zbog grejanja i na taj način utiču negativno na reproduktivne organe. Istraživanjem da li je ovo mit ili istina bavio se i portal The Verge, koji je kontaktirao tri stručnjaka iz različitih univerzitetskih i medicinskih ustanova širom SAD u potrazi za odgovorom.

Dve stvari na laptopu koje morate da uradite

Stav lekara i profesora medicine je da dame, uglavnom nemaju čega da se plaše i da slobodno mogu da drže laptop na krilu kada to požele. Što se muškaraca tiče, činjenica da su muški reproduktivni organi izvan tela i činjenica da zaista može da dođe do neznatne povećanje toplote oko njih, zapravo ne znači ništa loše, pa i muškarci slobodno mogu da drže mobilne računare na krilu kad im je to zgodno ili potrebno.

Ovo je istina: Ne držite laptop uvek na punjaču, ubićete bateriju

Laptop kamere: Kraj paranoji (VIDEO)

Jedan doktor savetovao je, ipak, preventive radi, iako ništa nije naučno dokazano, da muškarci, koji upravo „rade“ na potomstvu, ipak ne koriste laptop na krilu, kako bi odagnali i najmanju sumnju, ali za sada nje dokazano da temperatura, osim neprijatnosti zbog zagrevanja, može da izazove poremećaje reproduktivnih organa ili povećano zračenje bilo kog dela tele.

Današnji laptop računari su unapređeni, manje se greju i samim tim emituju toplotu koja jeste konstantna, ali značajno manja u odnosu na ranije laptop modele. Takođe, odvođenje toplote na modernim računarima vrši se ne samo sa donje strane, nego i sa svih strana uređaja, što dodatno smanjuje rizik od negativnog uticaja toplote na bilo koji deo ljudskog tela.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Laptop u krilu opasan
Izvor: The Verge

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi