Uključite novu Chrome opciju, pomoći će vam | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uključite novu Chrome opciju, pomoći će vam

Ne samo da ćete se manje nevirati uz „Mute Site“ opciju, nego ćete uštedeti na protoku podataka i resursima svoje mašine, dok ste u pokretu i na mobilnoj mreži.

  Izvor: MONDO Portal/Marko Čavić

Iz iskustva nam je poznato (verovatno i vama) da Chrome „proždire“ resurse računara već sa desetak otvorenih kartica, a često „posrče“ i dosta (mobilnog) interneta samo zato što je trenutno moderno da se zvuk ili video u okviru mnogih sajtova pusti sam od sebe. Naravno, nije Chrome kriv za automatsko puštanje zvuka ili videa, sajtovi koji „nabijaju“ preglede su, ali zašto ne biste iskoristili opciju u Chrome pregledaču interneta i blokirali to, ako vam je već na dohvat ruke?!

Chrome: Google potvrdio blokiranje reklama!

Blokiranjem zvuka uglavnom ćete sprečiti i automatsko aktiviranje video snimaka, ali to zavisi od sajta do sajta - zvuk uglavnom više nećete čuti.

Vašim PC-jem krišom rudare Bitcoin, zaustavite ih!

Dakle, da biste ućutkali svaki zvuk na celom sajtu ili video koji želi da se pusti sam od sebe i da biste sprečili iste te video snimke da krišom troše podatke i resurse vašeg računara (jer to zaista može biti problem na nekim manje jakim mašinama), potrebno je da kliknete desnim tasterom miša na karticu sajta i odaberete opciju „Mute Site“ iz padajućeg menija. Zvuk prestaje, video se zaustavlja (uglavnom). Ova opcija ostaje zapamćena i za sledeće posete ovom istom sajtu, sve dok ne iskoristite istu opciju, ali ovog puta „Unmute Site“.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi