Mesto na koje ne smete staviti Wi-Fi ruter | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesto na koje ne smete staviti Wi-Fi ruter

Daćemo vam nekoliko saveta u vezi sa izborom mesta za Wi-Fi ruter.

 Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

Jasno vam je da Wi-Fi ruter radi najbolje u „otvorenom“ prostoru, odnosno tamo gde nema prepreka. Dokazano je da će stari trik sa folijom napraviti signal takvim da ga imate baš tamo gde želite da on bude najjači i najbolji.

Ipak, kad birate mesto za ruter, pored toga što bi trebalo da vodite računa o tome da ne bude „okovan“ zidovima i blizu drugih uređaja slične frekvencije, bitno je još nešto.

Nikako ne biste smeli da stavite Wi-Fi ruter blizu prozora.

Ako Wi-Fi ruter postavite kod prozora rasipaćete signal bez potrebe (veliki deo spektra otići će napolje i mešati se sa signalima drugih Wi-Fi rutera u blizini), a u opasnosti ste i da budete hakovani. I MUP je nedavno korisnike Wi-Fi opreme u Srbiji upozorio da je porast broja napada i kriminalnih aktivnosti, koje se vrše preko Wi-Fi rutera neobazrivih korisnika, u porastu, pa bi ovo trebalo da shvatite vrlo ozbiljno.

Kako se uspešno hakuju Wi-Fi mreže i ruteri

Ukoliko ne postoji druga alternativa, osim da Wi-Fi ruter/modem, postavite blizu prozora, onda bi bilo dobro da usmerite svoj signal na unutrašnjost stana ili kancelarije, a to možete uraditi na jedan od ovih načina.

Takođe, vodite računa da vam je Wi-Fi mreža uvek zaključana!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi