Chrome trik koji svi moraju da znaju! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Chrome trik koji svi moraju da znaju!

Sigurni smo da svima treba i spasiće vas kad vam najviše bude trebao!

 Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

Sigurno vam je poznat onaj osećaj kad slučajno zatvorite karticu u Chrome pregledaču interneta i shvatite da to nije bilo najpametnije… Potreba da održimo Chrome u „poletnom“ stanju, kako nam ne bi „jeo“ radnu memoriju i druge resurse, navikla nas je na konstantno zatvaranje kartica (tabova), pa to nesmotreno učinimo i kad nam nije namera.

Ovu Chrome verziju ste čekali - proverite!

Baš zbog toga mislimo da je trik koji će vam gotovo instant vratiti zatvorenu karticu koristan da ga znate. Moguće ga je iskoristiti i na Mac i na Windows računarima.

Koristite blokiranje reklama? Treba ovo da znate

Na Mac uređajima pritisnite Command + Shift + T, a na Windows računarima Control + Shift + T, objavio je The Next Web. Ove korake ponavljajte za svaki prethodno zatvoren tab, ukoliko želite da ga otvorite, a broj tabova koje možete da „povratite“ zavisi gotovo samo od memorije vašeg sistema, odnosno resursa koji su dodeljeni Chrome-u.

Mi vam dajemo još dve opcije!

Ukoliko više volite to da učinite mišem kliknite desnim tasterom na bilo koju aktivnu karticu (tab) i izaberite opciju Reopen Closed Tab, koja je na kraju padajućeg menija. Druga opcija vezana je za Mobile Chrome, odnosno za činjenicu da vam je vraćanje zatvorenih tabova moguće i na mobilnim uređajima. Kliknite na tri tačke u gorenjem desnom uglu, pa izaberite opciju Nedavno korišćene kartice i u meniju Zatvorene kartice kliknite na onu koju ste nehotice ugasili, dok klikom na Prikaži istoriju imate mogućnost da dođete do gotovo svih otvorenih kartica na tom mobilnom telefonu.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi