Facebook: Kako da popravite News Feed prikaz | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook: Kako da popravite News Feed prikaz

Naterajte Facebook da vam prikazuje News Feed objave koje želite i to u realnom vremenu, a ne istumbane.

 Izvor: MONDO portal

Kao što smo već pisali - Facebook je potpuno istumbao prikaz News Feed objava i on mnogim korisnicima nije u skladu sa njihovim interesovanjima. Šta je dovelo do toga opisali smo već na linku, a sad ćemo vam dati i nekoliko saveta kako da popravite News Feed, koliko se popraviti da…

Facebook News Feed je sam po sebi podešen na „top objave“, odnosno za ono što algoritam smatra da vam je relevantno da vidite (na osnovu vaših aktivnosti), pa iskoristite opciju „najnovije objave“ (pisali smo o tome ovde), da biste popravili prikaz i dobili sadržaj koji će biti poređan od najnovijeg. Ovo i dalje ne znači da ćete videti sve što biste želeli da vidite, ali ćete makar imati poređan News Feed po vremenu objave - od najnovijeg.

Da li je Facebook i vama istumbao News Feed?

Drugi korak neka bude pravljenje Friends List odeljaka, u koje ćete smestiti svoje prijatelje i stranice koje pratite, kako biste ih videli i kad vam ih Facebook ne prikazuje redovno. Otvorite svoju Facebook stranicu na računaru i s leve strane, u prikazanim opcijama nađite Friends List. Kliknite na +Friend List, nazovite je kako želite i u listu dodajte osoba koje želite da vidite (samo kucajte imena prijatelja koje pratite i oni će se pojaviti u nastavku, nakon čega je potrebno samo da kliknete na njih i dodate ih u listu). Ponovite postupak za sve što želite da vidite i preko nove Friends Listimaćete pristup uvek ažurnom i omiljenom sadržaju. Ovaj trik radiće samo za neke stranice medija ili brendova, u zavisnosti od njihovog statusa, pa nećete moći da ih ubacite na liste sve.

Najvažniji korak je svakako da posetite News Feed Preferences, opciju koja se nalazi ispod trougla s gornje desne strane. U tom meniju detaljno i u potpunosti možete da prilagodite šta želite da vidite, šta želite da vidite prvo, kao i opcije da ponovo zapratite ljude ili stranice koje se otpratili ili da otkrijete stranice, koje bi mogle da vam se svide. Dakle, u okviru pomenute opcije, u prozoru koji će se naknadno otvoriti izaberite Prioritize who to see first opciju i u okviru nje označite svaku osobu i stranicu koju želite da vidite. Trebaće vam neko vreme da ovo sredite, ali će na kraju dati rezultate, sigurni smo! Pomozite sebi i izaberite prijatelje i stranice posebno ili, ukoliko uživate u selekciji, objedinite ih i onda vršite izbor.

Sigurni smo da će vam neka od ovih opcija učiniti News Feed makar malo prilagođenijim vašim interesovanjima. Ukoliko vi znate još neki savet za News Feed - komentari su vaši!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi