Rešili smo problem nekih Samsung telefona | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rešili smo problem nekih Samsung telefona

Ako koristite noviji Samsung telefon i kamera vam se „zakuca“ kad hoćete da snimite video - evo rešenja!

  Izvor: MONDO portal

Noviji Samsung telefoni, Galaxy A serija, Galaxy J serija, kao i neki ažurirani na Android Nougat, imaju povremeno problem sa snimanjem videa kamerom. Jednostavno, kamera neće da posluša i da snimi video kad joj se to kaže i umesto toga izbacuje poruku o greški.

Istražili smo ovaj slučaj i otkrili da problem pravi zauzet mikrofon, zbog čega kamera ne može da mu pristupi i video snimanje nije moguće. Problem nastaje kad neka od instaliranih aplikacija, kojoj je dozvoljen pristup mikrofonu nastavi da ga koristi i kad je zatvorite, što onemogućava kameru ili druge aplikacije da mu pristupe.

Opcija koju bi svaka kamera trebalo da ima!

Privremeno rešenje je resetovanje telefona. Ipak, da biste trajno rešili problem potrebno je da ograničite pristup mikrofonu u svim aplikacija opcijom „samo dok je aplikacija aktivna“ ili da obrišete aplikaciju koja ga agresivno koristi (ukoliko aplikacija odbija da „prepusti“ mikrofon nakon što je zatvorite).

Da biste otkrili koja aplikacija koristi mikrofon morate ručno da prođete kroz svaku aplikaciju i pogledate dozvole kroz Settings / Apps / Tri tačke (gore desno) / App Premissions / Microphone Premissions i isključite sve aplikacije ili jednu po jednu i otkrijete koja pravi problem.

I to je to! Otkrijte koja aplikacija „davi“ mikrofon, a zahvalite nam kasnije ;)

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi