Skype odjednom ne radi: Objašnjenje + Rešenje | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skype odjednom ne radi: Objašnjenje + Rešenje

Od 1. jula Skype ne radi na mnogim platformama, a mi ćemo vam objasniti o čemu se radi.

 Izvor: MONDO Portal/Marko Čavić

Kompanija Microsoft je, da bi svima omogućila nove i bolje verzije Skype aplikacije, obustavila rad starih verzija aplikacija na svim platformama i to je primaran razlog zašto Skype od 1. jula nekima više ne radi.

Rešenje je u ažuriranju.

Ukoliko koristite Skype sigurno ste u junu dobili mejl u kojem vas je Microsoft obavestio da je potrebno da ažurirate aplikaciju na novu verziju, ukoliko želite da nastavite da je koristite, jer od 1. jula stare verzije više ne rade. Nažalost, neki korisnici nemaju uključenu automatsku nadogradnju aplikacija (što je jedna od pet velikih grešaka koje svi na internetu pravimo), a nekima je i mejl otišao u SPAM folder, kao što je, recimo naš slučaj.

Novi Skype dostupan samo za neke korisnike

Skype lansira novu platformu, koja će biti u skladu sa modernim servisima koje nude druge aplikacije kao što su WhatsApp, Snapchat, Messenger ili Viber i svi korisnici moraju da ažuriraju svoju aplikaciju na najnoviju verziju na Windows, Linux, Mac, Android, iOS i Windows 10 Mobile sistemima. Microsoft je, takođe, odlučio da Skype obustavi da razvija i da obustavi tehničku podršku za neke sisteme, o čemu smo vam pisali na linku.

Dakle, ako je Skype prestao da vam radi iznenada ili ne možete da se upišete sa svojim nalogom i lozinkom, pokušajte nešto od ovoga:

- Ažurirajte operativni sistem svog uređaja
- Ažurirajte Skype na najnoviju verziju.

Pomoć potražite na Skype blogu i u okviru tehničke podrške.

Skype, Skype update, Skype ažuriranje, Skype FAQ, Skype aplikacija, Skype podrška Izvor: MONDO Portal/Marko Čavić

Skype "odbacuje" Google, LinkedIn i Yahoo

Od 17. jula prestaje i automatsko „popunjavanje“ Skype kontakata pomoću kontakata sa društvenih mreža i naloga kakvi su Google, LinkedIn, Yahoo, Mac i drugih.

Ovo znači da Skype više neće omogućiti da automatski i bez vaše pomoći ubaci Skype podržane kontakte sa ovih mreža. U vezi sa ovim Skype nam je dostavio sledeće saopštenje: „Budite sigurni da ova promena neće uticati na vaše postojeće veze, bez obzira na to da li ste ih dodali ručno ili automatski, ali i dalje ćete moći da pretražujete i da dodajete nove prijatelje“.

Skype: 10 moćnih opcija koje bi trebalo da znate

Od 17. jula, dakle, dodavanje Skype prijatelje, bez obzira na to da li imate Skype prijatelje već među drugim nalozima i društvenim mrežama, biće moguće samo ručno.

Za više informacija i podršku u vezi sa ovim pronađite na Skype sajtu.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi