Izgubili ste telefon: Evo nekoliko predloga... | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izgubili ste telefon: Evo nekoliko predloga...

Ako zaturite telefon kod kuće u kancelariji, možda školi ili ste upravo shvatili da ste ga izgubili - pokušajte neke od ovih stvari.

 Izvor: MONDO portal.
Aplikacija za praćenje smartfona već je u vašem telefonu.
Aplikacija za praćenje smartfona već je u vašem telefonu.
Izvor: MONDO portal.

Nažalost, ako izgubite telefon i pored svega što možete da uradite verovatnoća da će vam ga neko vratiti zavisi isključivo od osobe koja ga je pronašla. Ali na neke stvari svakako možete da utičete - da ga izbrišete tj. memoriju pre nego što neko zloupotrebi to što u njoj pronađe, da osobu koja je pronašla tekstualnom porukom zamolite da vam vrati telefon…

Ili, ako ste ga samo zaturili, možete da ga pozovete, da se oglasi jakim zvonom, čak i kad je uređaj stavljen na „Tiho“ mod.

Šta kad izgubim Android telefon

Kao što i sami verovatno znate, Google je odavno dodao alatke u Android Device Manager-u, koje omogućavaju lociranje uređaja, brisanje podataka, zaključavanje, itd. Takođe, korisnici su mogli da lociraju uređaj jednostavnim kucanjem „Find my phone“ fraze u polje za pretragu.

Sada, zahvaljujući najnovijoj verziji korisnici mogu da pristupe Find your phone opcijama na svom Google nalogu. Nakon što u opcijama podešavanja izaberete uređaj koji trenutno koristite (ako ste ih tokom vremena imali više) moći ćete da aktivirate zvono na telefonu, zaključate ga, pozovete, odjaviti se sa svog naloga, pozvati operatera, potražiti pomoć i izbrisati sve podatke sa uređaja.

Veb interfejs za lociranje i praćenje Android telefona.
Veb interfejs za lociranje i praćenje Android telefona.
Izvor: MONDO portal.

Šta kad izgubim iOS uređaj

Kao što je već poznato, i iOS korisnici, takođe mogu koristiti ove opcije. Međutim, kada budu želeli da ih koriste, biće preusmereni na iCloud i „Find My iPhone/iPad“ servis.

My Account“ stranica sa podešavanjima se, takođe, nalazi i u Google aplikaciji, a korisnici mogu i glasovnim komandama doći do ovih podešavanja. Otvorite Google Now i recite „OK Google, show me my Google account“.

Uskoro ćete moći i da ukucate u polje za pretragu „I lost my phone“ kako biste došli do gore pomenutih opcija.

Da biste ove opcije koristili potrebno je da dozvolite Google aplikaciji da prati vaše kretanje tj. kretanje telefona, da je uključeno GPS pozicioniranje i da imate instaliranu Google aplikaciju.

Drugi iOS način i kako da uposlite Alexa ili Google Assistant aplikacije da vam pronađu telefon pogledajte u detaljnom CNet videu.

3 ways to find your lost phone
Izvor: CNet.

Ali ja neću da koristim ništa od ovog!

Ukoliko ne želite Google aplikaciji da dozvolite sve te privilegije i više verujete „trećoj strani“, onda možete da pokušate sa aplikacijama Locker iz Zygote Labs-a, Phound iz Kaspersky Lab-a ili nekoj koju sami volite da koristite.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi