WhatsApp opcije: Šta uključiti a šta isključiti? | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

WhatsApp opcije: Šta uključiti a šta isključiti?

Ako ste od onih koji svakodnevno koriste ovu aplikaciju, neka podešavanja bi trebalo promeniti.

 Izvor: Promo/WhatsApp

Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da od WhatsApp aplikacije na iPhone telefonima izvučete maksimum.

-Isključite čuvanje media fajlova koji vam budu stizali u porukama. Ovo podešavanje je odmah po instaliranju aplikacije aktivirano. Sve video snimke i fotografije koje vam budu slali prijatelji će se automatski čuvati na telefonu. Iako ćete poželeti da ih pogledate ponovo, ipak je interna memorija bitnija.

Ovo možete isključiti tako što ćete u opcijama podešavanja aplikacije kliknuti na chat settings pa na prekidač Save Incoming Media, kako biste isključili opciju.

-Sakrijete prikaz poruka. WhatsApp vam pristigle poruke prikazuje kao push notifikacije. Ako ne želite da imate kratki prikaz u notifikacijama, možete isključiti ovu opciju.

U podešavanjima aplikacije izaberite Notifications, i klikom na prekidač Show Previw isključite opciju.

-Deljenje informacija o trenutnoj lokaciji. Kada ste van kuće, deljenje informacija u vezi sa lokacijom u određenim trenucima može biti vrlo korisna opcija. Međutim, kako biste ovo mogli da radite, treba da date aplikaciji dozvolu za to.

Otvorite bilo koje „ćaskanje“ i kliknite na ikonu koja se nalazi na levoj strani pored polja za tekst. Kliknite na Share Location. Ako ovo ranije niste podesili, pratite uputstvo koje će vam se pojaviti.

-Sakrijte informaciju o tome kada ste poslednji put koristili aplikaciju. Da biste promenili ovo, kliknite na Account, pa na Privacy, a nakon toga na Last Seen.

-Uključite automatsko bekapovanje. WhatsApp može automatski da sačuva sve vaše poruke. Da biste uključili ovu opciju, u podešavanjima aplikacije kliknite na Chat Settings, pa na Chat Backup. Ovde možete odabrati Auto Backup koji će automatski čuvati poruke na iCloud servisu, piše Mashable.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi