Kako najlakše rutovati Android | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako najlakše rutovati Android

Kingo Android Root je besplatan program koji omogućava da rutujete svoj Android za nekoliko minuta. To je sasvim OK, ali koliko je bezbedan?

  Izvor: Honor.

Rutovanje Android telefona je slično jailbreaku za iPhone. Recimo, rutovanjem se omogućavaju stvari koje su originalno zaključane, poput:

- instalacije neodobrenih Google aplikacija
- korišćenja telefona za USB On-The-Go funkciju
- zamene firmvera
- samostalne nadogranje sistema
- ubrzavanja procesora (ili njegovog usporavanja)
- brisanja neželjenih sistemskih aplikacija
- produženja autonomije baterije,

kao i podešavanje svega i svačega na Androidu po volji vlasnika telefona ili tableta. Za prosečnog Android korisnika rutovanje može zvučati kao stravično naporan i dugotrajan proces, koji bi zbog jednog pogrešnog koraka mogao da ošteti telefon ili da ga učini potpuno neupotrebljivim (brikovanim).

Srećom po mnoge od nas CNet portal je najavio besplatan i pouzdan Windows programčić KINGO ANDROID ROOT koji omogućava da se Android telefoni gotovo automatski rutuju bez problema, nakon priključivanja na računar.

Veoma važno je znati i to da rutovanje telefona MENJA njegova fabrička podešavanja i da vlasnik nema više pravo na garanciju!

Lista kompatibilnih uređaja NIJE kompletna i popunjava se svakodnevno kako se javljaju korisnici uspešno rutovanih telefona, pa nemojte biti lenji - pošaljite i vi info za svoj model.

GalerijaNajlakše rutovati Android

Test model CNet portala bio je Nexus 7 i sve je radilo savršeno. Evo šta i vi da uradite.

Korak 1: Skinite i instalirajte Kingo Android Root Windows program.

Korak 2: Aktivirajte “USB debugging” na svom Androidu. Ako imate Android 4.0 ili 4.1, idite na “Settings”, “Developer options i “USB debugging. Na Androidu 4.2 otiđite na “Settings”, “About Phone”, “Developer Options i kliknete na “USB debugging. Ako, ipak, koristite Android 4.3 ili neku noviju verziju operativnog sistema, krenite sa “Settings”, “About Phone i onda sedam puta brzo dodirnite polje “Build Number. Nakon toga će se pojaviti poruka "You are now a developer”. Nakon toga se vratite u prethodni meni i aktivirajte “USB debugging u podešavanjima za programere.

Korak 3: Pokrenite Windows program na kompjuteru i povežite Android USB kablom. Postoji mogućnost da će vam se prikazati poruka koja će vas opet pitati da li želite da aktivirate "USB debugging", pa i na nju odgovorite sa “Yes” i nastavite dalje.

Korak 4: Kliknite na "Root" i uskočite u fotelju dok program rutuje Android telefon ili tablet za šta će mu biti potrebno dva ili više minuta, u zavisnosti od uređaja koji koristite.

Napomene o rutovanju ovim programom

Neki modeli telefona moraće ceo proces da prođu više puta, jer iz prve neće uspeti da budu rutovani, a postoje i modeli koji neće moći da se rutuju. Iz komentara CNet korisnika nismo saznali da je neko uspeo da uništi telefon, a uspeh rutovanja je tri telefona od pet. Ako imate problema sa rutovanjem svog uređaja potražite savet i odgovore na pitanja u Pomoć meniju proizvođača ovog programa. Windows 8 ili 8.1 korisnici imaće problema sa drajverima, ali pomoć u vezi s tim mogu pronaći na pomenutom linku gore. Takođe, svi koji ne mogu da rutuju telefon na osnovu ovog teksta mogu detaljniji opis da pronađu na sajtu.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku, Twitteru i instagramu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA