Kako da vas SMS podseti na rođendan prijatelja | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da vas SMS podseti na rođendan prijatelja

Facebook i Google kalendar rade za vas i podsetiće vas na važne datume, kako ih ne biste propustili! Evo i kako!

 Izvor: Promo.

Pokušavajući da upamtimo što veći broj podataka neretko se događa da u glavi zapravo stvorimo pravu konfuziju. Zaboravljanje važnih datuma, poput rođendana, može nas dovesti u nepriliku, ali zato su tu društvene mreže, poput Facebooka, koje se brinu o tome da ništa ne zaboravimo!

Facebook je svojim korisnicima prilično olakšao pamćenje datuma rođenja prijatelja, tako što ih redovno ažurira i ističe. Međutim, događa se i da nismo u prilici da svakodnevno pristupamo mreži ili jednostavno ne obraćamo pažnju na Facebook obaveštenja, pa nažalost i blagovremena rođendanska čestitka izostane.

Da biste izbegli eventualne neprijatnosti, koje zaboravljanje nečijeg rođendana može da izazove, pomoći ćemo vam da u 6 koraka evidentirate datume kroz Google kalendar događaja i da za njih dobijate redovan podsetnik putem sms poruke.

1. Na vašem Facebook profilu kliknite na opciju "Events", a zatim na strelicu ikonice podešavanja u desnom uglu i odaberite opciju "Export".

2. Pojaviće vam se prozor na koji treba  da napravite desni klik (na prvi link) i odaberete opciju "Copy Link address".

3. Sledeći korak je otvaranje Google kalendara na adresi, na linku, i u meniju pod opcijom "Other calendars" kliknite na strelicu i odaberite  "Add by URL".

4. Pojaviće se prozor u koji treba da ubacite adresu koju ste kopirali u drugom koraku. Kliknite dugme "Add Calendar" i uspešno ste završili postupak dodavanja Facebook kalendara sa rođendanima u Google kalendar.

5. Sada treba podesiti telefon za dobijanje SMS obaveštenja. Dakle, kliknite na strelicu pored kalendara "Friends birthdays" i odaberite opciju "Calendar Settings". Da bi podesili telefon za prijem sms poruka kliknite dole u dnu na "Set up your mobile phone to receive notifications". Upišite svoj broj telefona i sačekajte da dobijete sms sa verifikacionim kodom, unesite ga i nakon toga sačuvajte podešavanja.

6. I za kraj, odaberite opciju "Friends birthdays",  pa "Reminders and notifications". Na stranici koja se pojavi odaberite "Add reminder", podesite  vreme prijema podsetnika i sačuvajte ga.

Više detalja sa fotografijama procedure potražite na Telekom Srbija blogu!

Ne dozvolite sebi da zbog brojnih obaveza zaboravite na važne datume. Podesite SMS podsetnik, jer je prijem obaveštenja besplatan, a od velike je koristi!

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi