WhatsApp saveti: Iskoristite sve opcije! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

WhatsApp saveti: Iskoristite sve opcije!

Otkrićemo vam neke od opcija jedne od najpopularnijih čet aplikacija, koje možda niste koristili do sada.

  Izvor: MONDO portal.

WhatsApp je prema nedavnom MobIT istraživanju, u kojem je prikupljeno preko 3.200 glasova, najpopularnija aplikacija za četovanje u Srbiji. Viber je tesno izgubio, a potom slede Skype, Facebook Messenger i druge besplatne čet aplikacije na pametnim telefonima i tabletima.

Savete za uspešnije korišćenje Vibera, kako da blokirate određene brojeve i poruke i kako da promenite melodiju poruke i zvona već smo vam objasnili, a sada pogledajte šta imamo da vam "otkrijemo" za WhatsApp.

Ulepšajte WhatsApp - promenite izgled pozadine!
Da li ste znali da možete da promenite pozadinu WhatsApp konverzacija? To ćete uraditi ukoliko kliom na tri tačke u gornjem desnom uglu aplikacije i izborom opcije "Postavke", odnosno "Settings" ukoliko koristite engleski jezik. Kliknite zatim na "Postavke razgovora" i izaberite "Pozadina". Aplikacija otvara iskačući prozor u kojem možete da izaberete neku sliku iz:
- Android memorije (Galerija, Slike i Fajl menadžer)
- WhatsApp (vodi vas u Play ili App Store po datoteku od 4 megabajta sa pozadinama)
- Osnovnu (vraća uobičajenu sliku pozadine) i
- Bez pozadine (pozadina postaje bela, nema sliku).

Izmenu pozadine možete vršiti koliko god hoćete puta, besplatno i promena je aktivna za sve prepiske (već pisane i nove).

Plan preuzimanja multimedije
Ukoliko želite da uštedite koji dinar i sačekate da multimediju iz WhatsApp poruke preuzmete samo u Wi-Fi mreži, opet idite u "Settings", odaberite opciju "Automatski preuzmi medije" i unutar tog menija odaberite preuzimanje fotki, videa i drugih multimedijalnih fajlova samo na Wi-Fi mreži.

Promena jezika WhatsApp aplikacije
WhatsApp je dostupan na srpskom jeziku, ali će vam se prevod pojaviti tek kada i jezik telefona prebacite na srpski. Ukoliko koristite engleski ili neki drugi jezik telefona i WhatsApp će se prikazivati na tom jeziku. WhatsApp je trenutno dostupan na srpskoj ćirilici, o čemu smo vam više pisali OVDE.

Promenite zvučna i svetlosna obaveštenja
Opet skoknite u "Settings", odnosno "Postavke" i kliknite na "Obaveštenja". U tom meniju nalaze se opcije poput promene zvuka melodije, promene boje svetlosne notifikacije (za uređaje koji imaju svetlosna obaveštenja u više boja), kao i obaveštenja u "pop-up" prozorima, odmah na početnom Android displeju i podešavanja vibracionog oglašavanja poruka.

Blokirajte neželjene kontakte
Zašto bi vas neko uznemiravao kada lako i brzo možete da ga blokirate i on neće više biti u mogućnosti da vam piše. Pređite iz "Postavki" u "Kontakte" i u meniju za blokianje jednostavno dodajte sve kontakte od kojih ne želite da primate nikakve poruke.

Prenesite sve poruke i podešavanja na novi broj
Iz "Postavki" pređite u meni "Nalog" i izaberite opciju "Izmeni broj". U sledećih par koraka sistem će vas provesti kroz vodič za prebacivanje svog sadržaja, kontakata i podešavanja sa starog na novi broj telefona.

Osigurajte malo privatnosti
Znate da neko u busu, prevozu ili školi i na poslu voli da "baci pogled" na to šta kuckate u WhatsApp poruci. Otežajte im čitanje promenom veličine slova u "Postavkama", pa u "Veličina slova" odaberite "Mala" (dostupne opcije su i srednja i velika).

Šaljite glasovne poruke
Umesto kuckanja poruka, zadržite ikonicu mikrofona u poruci nekog kontakta i izdiktirajte audio zapis. Pšaljite ga momentalno kada otpustite ikonicu zvučnika, ništa lakše!

Ukoliko smo propustili neki koristan savet komentari i Facebook MobIT stranica su mesta gde nas možete dopuniti ili postaviti pitanje. Uskoro stiže još korisnih objašnjenja, budite uz nas!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi